"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Saturday, July 4, 2009

TRAGEDI AWAL PAGI 27JUN

Kitorg decide balik kg pada 26hb June..sbb Daddy nk setelkan keje sembelih lembu kat rmh kwn die..so aku relak2 leh ber Fb kejap..Kitorg gerak slow2 dari Paka dalam kul 11pm...

Best jalan lwt2 mlm..kereta pon tk byk..smooth je...Then kitorg decide nk makan magee rebus kat memane kedai yg bukak lagi la..time tu dh kul 1am lebih..byk kedai yg dh tutup..gatal jgk tk cari kedai area bndar KT..last2 jumpe kedai kat dpn Instep yg terbukak lagi..terus stop n makan..

Dalam dkt2 kul 2am..tetibe zoommm..sebijik kete wira no 444..laju gile lintas dpn mata kitorg..aku dgn Hubby geleng2 kepala je..time tu tgh bayar mkn n trus blah..rmh abh dh tk jauh ni..tk smpai 15min..tgk2 dh berkepul2 asap baru lps accident dpn mata btul2 kat depan tempat main kuda Lembah Bidong..fuhhh...
Hubby ckp..aikk..ni kete wira yg laju tadi..baru je kejap die lalu dpn kite kat kedai tadi...

Slow2 die bwk kete sbb nk make sure kete tadi..ahhh sah2 wira yg laju tadi..dah accident..tgk dah takde org dlm kete wira tu..time tu dh penuh gak kete2 n motor2 yg stop nk tolong n yg nk tgk ape jadi..Hubby park tepi jalan n turun sama..aku siap dh pesan2 jgn tgk dkt2 sbb tau die mabuk darah..dah la aku pregnant..

Yang aku tgk dari mata kasar..kereta wira tu dh masuk jalan lain n langgar sebiji kereta iswara..maybe driver wira tu dah ngantuk..tgk kete iswara memang ngeri,driver n penumpang yg kat belakang tu dh meninggal..penumpang sebelah iswara tu je yg hidup..siap jerit2 mintak tolong...Hubby siap rakamkan suara die..ngeri aku dgr..kesian sgt2...

Cerita detail dr Hubby..driver kereta iswara tu berada kat ats bumbung ke belakang penumpang..penumpang belakang lak kepala keluar dr tingkap..manakala penumpang sebelah tu tersepit kaki nk kepala keluar ikut cermin depan..tulang yg patah terkeluar lagi..Ya Allah dahsyat betul...

Cari pye cari driver wira yg laju tadi..rupa2nya dh tercampak dr tepi tingkap kereta die..n terbaring kat tepi jln..dgn darah berlumurah..Hubby tgk tgh mengucap...

Nila keadaan kereta iswara tu..separuh takde...boleh bayangkan family diorg yg tau ank2 diorg terlibat dlm kemalangan..msti sedih sgt2..silap org lain,tp org lain yg parahnya...
Gambar ni aku snap dr Balai Polis..sbb tk berani mtk Hubby amik yg real...



p/s Berhati2 di jalan raya...igtlah org tersayang n org lain di jalan raya juga!

4 comments:

eynda said...

Ngerinyer ...

kakchik said...

mashaAllah... malang tidak berbau bagi penumpang iswara. semoga Allah ampuni mereka. janganlah kita mencontohi pemandu wira, memandu laju mungkin membawa padah. w/pun tak pasti siapa puncanya tapi sama-samalah kita berhati-hati kan. kakchik pun bimbang juga bila nak memandu jauh ni. farah, jaga diri ya.

ann-dehouzze.... said...

sian ah..org lain wat salah org lain kena tanggung,tu la yg takut sgt tu,mintak2 dijauhkan dr kita ye!!

ONE ZABA said...

betapa malangnya penumpang kreta iswara tu.

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL