"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Monday, January 4, 2010

FIRST DAY @SKOOL

Hari ni first day Cha kat skool..sgt2 behave n excited..alhamdulillah..apa yg momy n dady bayangkan,Cha taknak ke skool..semuanya silap..bangun seawal 7pagi..mandi2 bekpes 2keping roti pstu terus galas bag..

Lepas setelkan semua bil2 tahunan,terus mintak msuk kelas..aishhh biar betul ank mommy..
Tgk mcm2 gelagat hari ni..ade yg mak siap duk dlm kelas riba ank..ada sorang boy tu..ayh datang hntar terus blah naik kete..ank die meraung2 kejar ayh die wt tak tau je..sian sguh..tp kalo tk buat cmtu..ank die msti tknak skool..so,tugas cikgu2 la g amik dukung bdk tu..
takut jgk aku kalo2 Cha ikut nangis nk balik..
Dah nak balik sempat Cha lambai2 dari dalam kelas,sgt2 hepy n rilek je..

Then,kitorg g bekpes n terus ke Mesra Mall..igtkan nk usha bag barbie baru tuk Cha..bagi die semangat nk ke skool..tp tkde choice..so dady plan nk bwk Cha ke Kuantan lps balik skool nnt..

Kul 12.50 kitorg dh sampai dpn sekolah Cha..tp Cha pulak ckp.."nape daddy datang amik awl sgt..org lain sume tk amik lagi"ermmm mcm tknk balik je kan..



Takde pegi jauh pon,takat ECMall je...pic bawah ni dh lpas beli2 barang Cha n Daddy..mgkin ni gmbo last preggy..dah balik kg nnt tkde possing2 dah kot..hehee..betapa bolat n gumuks nyer saya..:P


Ini lah hasilnya..hadiah dr Daddy buat Cha..sbb bagus pegi sekolah..bg die semangat nk ke skool lagi nnt..pastu ade pencil box barbie..

Sandal lagi..rase2nye kaki Cha ni cpt btul panjang..kasut raya hari tu pon dh ngam2 dah..so kene jgk la beli sandal lain tuk die ke sekolah nnt..


ermm tk lupa belikan big apple tuk Cha..kang esok leh wt bekpes..




Penat betul melayan gelagat 2beranak ni..nasib tk cramp kaki2ku...ok la semua..gud nite n assalamualaikum...

16 comments:

mrsjaddo said...

xde gemok mana pun.still comey what...bila dh pop up nnti,mksure selalu update blog eh.will miss u..
laptop&broadband salah satu brg keperluan time berpantang nnti hehehe..pls request dgn en.hubby tau!

good girl cha..x nangis pg skolah.
pejam celik how time flies..kan?sekejap je ank farah dh masuk skolah.

eynda said...

Cantiknyer bag sekolah cha...Hannah tengok mesti terjerit-jerit nak jugak ni :-D

aliadijamina said...

Wah bagus2 cha... very good girl, anak sapa laa tu..heheheheh...

A..ah ler nampak gumuks..kekekeke, gumuks berisi tak pa...jangan cam aku gumuks lemak jer banyak..iskx3..

Sue @ Nenie said...

Salam Fara..

wah..lagi seronok & bersemangat lah Cha nak gi sekolah yaaa...

kakchik said...

tahniah cha! sebab menjadi anak yang sangat cool w/pun baru masuk tadika. anak2 sedara kakchik yg bertiga kat rumah tu, setiap hari bergilir-gilir meraung tak mau ke sekolah. susah payah kakchik tengok abah dan ibu diorang memujuk. bagus sungguh cha. memang patut dapat hadiah beg dan kasut tu.

eRiNsZ said...

farah.. yer ker shopping brang cha jer..
tu npak pllastik bonia tu.. hehehe

iNa said...

cute beg sekolah cha... :)

mane ade gemuk...ok je tgk... :) ..

Rich said...

cool post.When is the next post comming on this topic.


SEO Company

mommy otai said...

>sara..comey ke sara..kite skit pye risau berat naik mendadak2..now dh 15kg naik tau..waaaaaaaaaa...

tk sgka ek cha dh 5thn..pstu dgn dgr ckp sejak g skool..cuma tk mkn je la teacher die msk kat situ..nk mkn kat rmh jgk..:(kurus la ank ambe

mommy otai said...

>eynda..ala belikan je la tuk die satu..sian hannah..hehee..hannah kan peminat barbie tu..peminat tegar,mcm mama die yg peminat blog..:P

mommy otai said...

>lia..ok la ko gumuks merata tmpt,jadi nmpk tk felik kan..hahahhaaa...tp ko jgn tk tau berat aku dh melebih2 nih wehh..cnfrm baju2 tk muat lps ni..waaaaaaaaaaa

mommy otai said...

>sue@nene..alhmdulillah cha excited sgt2..mcm tk sgka sgt..tmpg hepy tuk cha balik duk cite psl teacher n frens..

mommy otai said...

>k.chik.ank2 buah k.chik ngis ke..ala sian la kan..tkpe bese2 kejap je tu..dlm 1mgu dh ok..bdk2 yg melalak 1st day farah tgk dh ok sgt2..pagi2 nmpk dh gelak2 main puzzle..

cha ni ok je g skool,cuma tknk mkn la k.chik..kering la die nnt...

mommy otai said...

>erinz..haip pndai je sekodekng ekk..tu bonia daddy nyer pye wallet laa..momy die tkde pape pon..waaaaaaaaaaaa..sian kat aku yg buyong ni..nk beli sume tk pdn..:P

Putri said...

bagus betul cha.. tak nangis .. che'za tabik la cha.. bersemangat dan berani.. cayok2x..

mommy otai said...

>iza..tq auntie..nnt kite jupe auntie yer..auntie kene belanje cekelat..hehee...

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL