"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Friday, June 5, 2009

BIBIK OHH BIBIK

Takde ape nk buat mlm2 ni..bosannyer...Mr.Laling tkde kat rmh..nk update blog tkde idea..sbb msk pon bese2 je..cam boring laa asik2 sama je..huhu...Tetibe teringat kisah yg jadi kat sorang sahabat aku ni..kwn blog juga..n my schoolmate satu tika dulu...

2hb beberapa hari yg lepas..after office hours,Yah call aku...http://c9h9y9.com/yah/..meraung2 nangis sbb Adam(anak Yah) dilarikan Bibik sendiri..aku yg bkn ibu Adam rase cam terhenti jantung time tu..sbb tau camane perasaan seorang ibu pada anknye..sedih gile..sepatutnye aku yg kasi Yah ni relax..tp aku sndrik yg menangis bila dgr je Yah ckp cmtu..takleh nk bayang..Bibik yg duk jaga ank dia selama ni..dah dilarikan...

Lepas die letak hp..aku termenung smbil nangis teresak2..tak tau nk kongsi dgn sape..aku call my fren Lily..bgitau die smbil nangis2...Lily pon terkejut..n kitorg pakat nk wt solat hajat..moga dgn doa pada Yang Maha Kuasa..Adam balik semula ke pangkuan keluarga...

Aku selalu dgr cite Yah..yang bibik die ni baik n jaga ank2 Yah dgn baik..Ank2 die pon kalo dgn bibik rapat sgt,sampaikan yg kecik tu lebih sng tdo dgn bibik dari ummienya sendiri..Bibik pon dah tua..Baru lagi kematian suami..bkn main sedih Yah nangis sama2 bibik..kesiankan bibik yg merantau cari rezeki nk bantu keluarga..tup2 suami kat sana meninggal mengejut..

Lagi berapa bulan bibik Yah nk habes kontrak..tp sempat lagi larikan Adam ntah ke mana..Tepat pukul 9pm..Yah sms...adam dah jumpe..Alhmdulillah kupanjatkan pada yg Esa..Adam selamat...atas bantuan pihak polis yg cpt,n driver taxi yg baik siap hantar Adam n bibik ke Balai Polis berdekatan..Dari Bangi diorg tinggal..time jumpe diorg kat KL..bayangkan camane bibik tu yg tak pernah keluar rmh,leh larikan Adam sebegitu jauh,dgn naik bus n taxi..berani sguh!!!

Cite Yah lagi..time Adam balik tu..kaki die hitam tk berselipar..agknye diseret si Adam tu naik turun bus n taxi..aku leh bayangkan camane keadaan diorg time tu..Astaghfirullah...
Sekarang bibik ada kat kedutaan..n Yah terpksa cuti lama utk jaga ank2 kat rmh..kesian Yah..Tabahkan hati..Moga2 ada hikmah diatas apa yg berlaku ye...moga Tuhan tnjukkan jalan kalau betul bibik tu berniat jahat..Insyaallah Tuhan ada bersama org2 yg teraniaya...

Aku doakan Yah n keluarga tak phobia lagi..n bhgia sekeluarga..jadikan ini teladan buat kita semua..Insyallah....

2 comments:

are said...

mmg takut kl dgr crita psl bibiks..mcm2 hal.

yah said...

terima kasih atas doa n support..really appreciate!

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL