"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Wednesday, March 11, 2009

YANG MANA SATU

Semalam kami habeskan masa petang dgn meronda kat taman bawah jambatan paka tu..
sbb rumah situ kawasan rumah yg baru..
saje2 nk tgk rmh2 org sekali dgn pagar..
kitorg nk tgk design2 pagar sekarang..lawa2 tgk rmh org..
pastu nk decide design mane yg kami berkenan..

simple

yg pesen gini kitorg berkenan sgt...


tiang die pon kitorg suke..







camni pon lawa..










yg ni daddy suke..tp kayunya yg byk sgt..sure mahal ni..








colorful





yg ni pesen kayu bghn bawah saja...cun gak kan..





waaaa..yg ni aku suke..tp org dpn rmh aku cam ni gak rasanye...





yg ni bunga pepel




ni rumah jiran aku time duk kat itm dulu2..cantik gak kan..yg ni kami berkenan sgt2..
kan daddy..
kalo korang lak..yg mane jadi pilihan hati..?













24 comments:

Suzi said...

wah farah tengah survey pagar ke?...semua cantik2....akak pun suka yg paling bawah tu...
tapi kalau blh rumah akak nanti nak pagar tinggi terutama kat belakang...tak payah nak pakai tudung kalau nak keluar laman....macam rumah2 kat sini...

alia said...

pic no.2 tu cantik...nice n simple...

ryani said...

kalo kyan, suka pagar yg simple & ada ciri2 moden..yg kerawang bunga2 tu x minat..kalo bleh yg tegak2 je..hmmm..pic no.2 ngan 3 tu okla kot...tp pagar yg paling last tu cantik jugak..kalo buang kerawang tu lagi cun kot..hehehe...taste memasing lain2 kan ssh jugak ;P

mommy otai said...

>k.suzi..farah pon suke pagar tgi2..tp ed tk bagi la.bahaya die ckp..kalo jadi ape2..org msuk rmh ke..org luar tk perasan..btul ke..

mommy otai said...

>lia..aku pon suke gok no 2 tu..tp pagar nye ko suke mane..hehee

mommy otai said...

>k.yan..kitorg pon sure cam kenan yg last tu laa.sempoi je kan..

Rafizah Nordin said...

kite suker yg mcm hb ko suker tu farah...cantiknyeeeee
skrg ni kite tak la usha pago sbb kite beli umah flat je...tp nnt kalau ade rezeki umah yg tbengkalai tu siap barulah bley usha pago sbb umah tu umah teres.umah tepi lagi tu...
bilerlah umah tu nak dapat cf...dah proses terakhir leh sangkut lak...cf tak leh kua sbb fasa lain ade yg tak siap.tp yg umah kite tu dah siap dah....huhuhuuuu dugaan betullah...

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

no 2 ngan 3 lawa kak...ishh...

mommy otai said...

>k.fiza..akak beli flat tu kat mane..ala memane je kan kak..asalkan tu rmh kite dh jadi hak kite kan..lgipon kat kl rmh memahal sehhh..
akak tknk ajak kite ke g housewarming nnt..hehe tk malu nih..

mommy otai said...

>dayah..ekk..no 2 dgn 3 ke..jap akak tgk..kaji n selidik..hehehhee

Tirana said...

Kak tirana suka pagar yang no 2 dari atas tu...

mommy otai said...

>k.tirana..pagarnye kitorg pon suke gakk..yg itu kan..tp pntu pagarnye cmne kakk..

Ann De'houzze said...

amboi ambik gambo pagar umaoh org ye??nanti k.an gi report kat tuan punya pago tu nok??/hahaha...

mommy otai said...

>k.ann dh mtk izin pon..wakkakaa..mati aku..

Redynne said...

Yg manyak kayu ngn kayu separuh kt bwh tu cantik..

ela said...

i like da las one...

mommy otai said...

>ryn..sure mahal kan byk2 kayu..waaaa...tkde bdget lak..hahhaa

>ela.me too la ela..same taste larrr...

Rashid said...

hahahh.. ingatkan paparazi mana tadi? hmm hmm .. macam-macam farah ni. Cantik pagar kayu tu..

kakchik said...

rajinnya dia pi ambik gambar pagar, hehehe. sebab ada niat tu yg rajin tu... kakchik suka yang tiang dia berbata-bata tu.

mommy otai said...

>abg rashid..
kitorg la paparazi2 itew..hehee...
lupa nk snap gmbo kitorg laa..hahhahaa

mommy otai said...

>k.chik..
memang rajin gile sbb tgh men survey kan..hehee..
pelik smcam org kaw situ..ktorg duk roun pusing byk kali...
lwk lak rse..
tp nk seribu daya kan..hehe

zaitu said...

yg no 2 pun cantik.simple n moden.yg last pun ok

Isyrak said...

izza suke yang ke 4 dari bawah..
sweet..nampak klasik..

alia said...

pagar dia....he..he.. pic yg last tu nice ..nanti dah pasang pagar baru jng luper tepek kat blog ok...

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL