"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Tuesday, December 22, 2009

AL-FATIHAH DAN TAKZIAH

Kisahnya kereta kenari kami dipinjam oleh kwn kerja suami..kebetulan kereta beliau msuk workshop..pagi2 Isnin smlm pukul 6.30pg otw ke tempat kerja kejadian memilukan berlaku di Kg.Pasir Putih Merchang(kawasan menjual jagung2)..Kawan Hubby baru berumur 27tahun meninggalkan isteri berusia 28tahun dan ank2..2orang (1orang lelaki 4tahun dan seorang perempuan 2tahun-pada perkiraan aku)tak lupa juga yg di dalam perut ibunya berusia baru 1bulan..Benar2 menyedihkan...

Kenari yg dibawa mangsa dilanggar oleh sebuah pajero yg terbabas..mungkin mengantuk atau mungkin juga mabuk..pajero dipandu oleh seorang lelaki berbangsa cina..beliau melarikan diri slpas kejadian..mungkin kalau masih disitu teruk dipukul oleh org2 kg Pasir Putih..Kesan tayar kenari jelas kelihatan mengelak hingga ke kaki lima..

Mangsa mati ditempat kejadian..punca kematian pendarahan yg teruk dalam paru2..kepala pon tercucuk besi kereta..dua2 belah kaki patah..sebelah tangan patan..namun begitu bahagian muka tiada apa2 calar langsung..

Inilah gambar kereta kenari kami...3/4 hancur...




Pajero yg melanggar kenari kami...



Tiada yg menyedihkan bila My Hubby menceritakan saat2 ank beliau melihat wajah arwah di Hospital Sultanah Nur Zahirah K.terengganu semalam sewaktu arwah masih belum dimandikan..terjerit2 memanggil nama abahnya..aku boleh bayangkan betapa pedih dan hancur hati seorang isteri...

Semalam kami pergi lagi melawat keluarga beliau di Kg Bukit Payong..Arwah dikebumikan di Kg isteri..menitis air mata aku bila lihat ank2 dan isteri arwah yg begitu tabah menghadapi semua dugaan dari Yang Maha Esa..Tabahkan aku jika berada di tempat "dia"...

Sedekahkan Al-Fatihah buat Khairul Nizam bin Abdul Jalil...

27 comments:

Tirana said...

Bila ajal sudah tiba....mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat oleh Allah. Bagi keluarga yang ditinggalkan, semoga Allah bagi kekuatan untuk meneruskan kehidupan di dunia ini.

saveme_zero said...

takziah utk kwn kak farah. kebetulan tgh baca pulak kat paper..huhu

oNi said...

ada dalam paper ke.. farah eh. sedih aa isteri dia..

aku terharu je baca, anak2 panggil nama abah dia. bahaya. la.

kereta kenari remuk teruk..!!

moga isteri dia tabah

oNi said...

kete sgt teruk..

innillahiwainnailaihirajiun..

sampai masa dia.

takdir. farah dgn ed pun bnyk bersabar la eh.

emm

CikMin said...

AL-FATIHAH..semoga rohnya dicucuri rahmat..hiba baca kisah ni farah...

hana said...

huhuhuu sayunyer ati... alfatihah utk arwah.

Jun said...

alfatihah...sedihnyer...akak mmg x tahan kalu baca citer camni...

yah said...

weh...sedihnya :(

kakchik said...

Innalillahi wainna ilaihiraajiun. Allahu Akbar! Sedihnya hati kakchik membacanya. Kakchik doakan ruh arwah bersama ruh orang2 yg dirahmati Allah dan semoga isteri dan anak2 beliau tabah mengharungi hidup. Peritnya ujian utk mereka. Untuk farah dan suami, bersabarlah ya. Allah mentakdirkan segalanya.

ann said...

Innalillahi wainna ilaihiraajiun,mmg sedih farah,xtau la kalau kita blh setabah itu,ank2 dia lebih kurang ank2 k.an je.blh bayang camne sedihnya ...

mommy otai said...

>k.tirana

sayu kan bila kita tgk org hadapi semua ni..farah yg tgk wife n anak2 die pon menitis air mata..

tk tau ape nk ckp..peluk die suruh bersabar dan tenang..dugaan berat dr Ilahi..

mommy otai said...

>saveme..sama2 la kita sedekahkan al fatihah tuk arwah..

mommy otai said...

>oni..memg teruk..kesian..aku pon sedih gile tgk wife n ank2 die smlm..nsb aku tk tgk time ank die panggil..Nak abahh..nk abahhh..
ya allah ed pon meleleh..

mommy otai said...

>cik min,k.hana.k.jun n yah..

siyes sgt2 sedih..kalau la kita di tmpt isterinye..tak tau la cmne..

tp isteri die seorang yg tabah..

mommy otai said...

>k.chik..insyaallah..kami sabar dan redha ats apa yg berlaku..
namun rase kesian lebih lagi pada keluarga si mangsa..kerana org lain,die yg dpt ajal..moga2 ade hikmahnya...

tp ralat dgn paper yg keluarkan cerita ni..
byk yg tk betul dr betul...

esp tentang driver pajero tu..sbnrnye die bkn tk lps nk potong..tp memg terbabas terus ke arah kereta kenari...mabuk or mengantuk mgkin..

lps langgar die terus larikan dri..bkn pergi ke hospital utk dapatkan rawatan..

mommy otai said...

>k.ann..

memang farah rase die leh get thru..sbb die nmpk tabah sgt2..
doakan lah die tabah menjaga ank2 dan harungi hidup tanpa suami tersayang..aminnn

naurah makwa said...

takziah buat keluarga arwah..tak dapat bayangkan camner kalau jadi kat kita..

mommy otai said...

>iyer naurah..ajal maut tk kira waktu dan tempat kan..
sama2 la kita berigt..

mommy otai said...

penambahan lagi dr ralat kat paper..
pajero tu bkn tk lps nk memotong..
tp memang dari awl2 lagi dh terbabas ke arah kenari..

eRiNsZ said...

al fatihah...
moga isteri arwah lebih tabah amin~

lilylala said...

kak farah,teruk nye kete kenari tuh
dah mcm ape entah...
kesian org tak berslh kan

takziah tuk family arwah

mommy otai said...

>erin..kita doakan isteri arwah tabah bersama ank2nya..insyaallah..

>lili lala..iyer teruk..s*** je cina tu kan..dugaannn...

Sue @ Nenie said...

Salam Fara...Iya, ada baca kat Metro semalam..

Mula-mula tu dok pikir ni cerita yang baca kat paper semalam ke, pasal kat paper kate driver pajero tu gi spital..tapi kat sini lari pulok...

Tapi tengok tang kete tu mcm pernah nampak

Apa-apa pun Al-Fatihah buat arwah dan salam takziah buat keluarga mangsa...moga tabah hadapi dugaan ni...

mommy otai said...

su..tk btul tu paper...gimic laa...
driver tu larikan diri lps langgar arwah..

dh la die memg terbabas dan bkn sbb nk potong tk lps..

eynda said...

Al-Fatihah utk arwah...semoga isteri arwah tabah hadapi dugaan...

zaitu said...

takleh thn air mata bc ni farah.takziah.al fatihah

mommy otai said...

>eynda..farah pon hrp wife die tabah hadapi semua ni..

>zaitu..farah pon bila igt hal ni nitis2 jgk air mata..sedey yg amat..

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL