"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Wednesday, December 23, 2009

SATE IKANGGGG!!!

Alahai sguh kurang memuaskan ambik gmbo kali ni..bese2 ok sket even blur2..ni dh msuk 5kali snap tetap nmpk cmni..mgkin sbb sos yg kilat2 tu lawan dgn flash camera hp..tu yg jadi gini..mls nk gune dig camera..dah lama batt tk bercas2..

Btw iniler i pye lunch hokeyyy...sate ikan rase2nye nama die..korang pernah makan tak?sure ramai yg tau kan...igt zmn2 sekolah rendah dulu salu beli kalo kua dr pagar sekolah..
dulu2 rege die :
RM1 - 10 cucuk sate ikan

now rege die :

RM1 - 5 cucuk sate ikan



makan..makan..makan..ntah ape isi sate ikan ni gamoknyer..rase nyet jer..tp suke jugak..
kalo g psr mlm sure beli sbb suke berebut dgn Mr.Laling..hari ni leh mkn byk sorang sbb Mr.Laling tarak nehi babuji...sori yer awk!


Korang??suke tak bnda nih?

18 comments:

Sue @ Nenie said...

Salam Fara.....

Sue sukeeee sangat sate ni tapi hanya kat Trg je ada jual ni(rasanyalah)

Selalu kalau balik sana, mesti gi ke pantai teluk apa ya kat Dungun dekat2 ngan UITM tu...

Tapi ikut nasib lah...Kalau terserempak ngan moto yang jual ni, adalah rezeki...Kalo takkkk...Kempunan lah jawabnya...

Sedeeyyyy ooooo

Errrkkk...Fara kat Paka..? Ada jual kat pasar mlm sana ke?

mommy otai said...

>susu..opss su..hehehe...

kelate pon ade jgk rase2nyer..
eh sue org sini jgk ke..farah ni stay je kat paka..husband keje sini dh 8thn ++..tp kitorg asal setiu..

ahah..pntai teluk lipat kan..farah dulu studnt itm dungun tu jer..

nsb su tk preggy..kalo tak dtg la sini..kite g beli kat psr mlm paka yer..insyaallah ade tu...

naurah makwa said...

tak suka..huhuhu,..cam kopok lekor jer.tapi kuah sos dia cam ngeri

mommy otai said...

>naura..hahaha lwk je la naura..
kopok lekor pon tk suke gak ker?

Sue @ Nenie said...

Waaahhh..Klu cam tu, nanti klu balik sana kena gi pasar malam Pakalah...

Bertambah lagi lahhh bende wajib nak cari selain Coconut shake...

hazila said...

Salam Fara,
Tak pernah nampak la ate ikan ni kat sini. SATA adalah.

CatlinaFly said...

hohoho..ni lok ching name dia farah :)

kakchik said...

farah, kakchik pun suka makan sate ikan ni. kalau ke pasar basah di berek 12 selalu juga kakchik beli. memang tak puas la makan sate ni. kalau ikannya banyak lagi sedap tapi skrg ni lebih banyak tepung dr ikan, kenyal la sikit.

oNi said...

saya panggil satay katak.

tapi katak pun sedap..

i suka makan satay katak, nyamm nyamm.

cTmaRina said...

eee mok yong nih ... terliur aku, pos laju kat aku 20 cucuk..

yah said...

weh sedapnyo...lamo doh tok mkn sate ikan ni coz susah nak cari..terliurnyo...mujor aku tok preggie kalu dok aku suruh mu pos jugok ko aku..aaaaa....terliur sgt...teringat zaman2 sekolah dulu

mommy otai said...

>sue..oo coconut shake pon tkde ke kat sana..wt sndirk je la kat rmh..hehehee...

bese la kalo balik kg mcm2 bnda nk mkn n nk di requestkan dgn mak kite kan..

mommy otai said...

>k.hazila..sata pon byk la kalo ganu nih...sate ikan ni glem jgk..area ganu dgn kelate kot..nnt leh la akak try ekk..

>cat..lok ching..waahhh tk tau pon tu nama die..teruja je rase..heheeee

mommy otai said...

>k.chik..ermm skrg pye tk rase ikan sgt kan k.chik..msti tepung yg lebey ni..tp sbb nk mkn pye psl..tkde rase kopok pon mkn jgk..heheheee...dah mkanan turun temurun dr sekola rendah kan..

mommy otai said...

>eii oni pgil sate katak ke..bkpe nama gitu jadi..ngotor je sbut gitu...:P

mommy otai said...

>merry..20cucuk je ke..sket sgt..tk pdn aku nk pos....hahahhaa...weh sana ade jgk ke..bese beli katne..

>jaws...aku pos nnt mu preggy 3rd baby ehhh..hahahaa.a...mu suke jgok ke..meme sdp dih..alaa bnda kecik make byk2 tk sero..(alasan)hihiii

iNa said...

nyum..nyum..sedapnya satay tu...

mommy otai said...

>ina..sdp jgk..tp tk sama mcm dulu2 laa..hehee

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL