"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Tuesday, January 6, 2009

PETUA MENGHILANGKAN BLACK HEAD

Entry ni pon dh backdated..wahhhh godek2 camera ada lagik rupenye gmbo tak update..
rase tkde la penting sgt kot!
tp nk jgk share dgn bloggers sume oke..
petua ni dah lama aku amalkan..even black head makin ganaz muncul..uwaaaa....
senang ajo kan..amik si putih telur sahaja..sebijik ckup la kot..sbb muka cam padang golf pon ada lebih lagi sebijik tlur tuh...
pstu celup la kapas muka..b4 tuh kapas tu kopek kan wt 2lai yekk...
so,nipis sket dan cpt kering la iyer...
tempek kat satu muka..tang idung tuh gunting la bentuk idung sket..biar kena bhgn bwh idung tuh..pstu kasi kering dan cabut aje oke..cam pakai masker jer..
korang leh la tgk hasilnyer..zappp zappp nmpk aje black head tu bertempek kat kapas yg dh kering..siap dgn bulu2 halus pon ade...
lps tu jgn la lupa dicuci plak muke tuh..takut semut datang hurung muka korangg...
selamat mencoba oke kengkawan!

17 comments:

sakurasa 2 said...

salam kenal farah n tq berkongsi ilmu

mommy otai said...

slm kenal jgk sakura...hehee..ok ok..cuba ye

Mama Danish said...

tenkiu mommy..nati bo la try pahni

jaws said...

wakaka..dahi sapekah itu yg luas mcm padang golf.=))

inahar ali said...

farah..mana lebih hebat pakai masker telur ni ke @ guna porepack yg jual kt farmasi tu? akak guna yg segeralah x penah try lg petua ni..walaupn dah tau lame psl benda ni cuma maleh aje nk wat..

mommy otai said...

lili..leh la try oke..tp muka lili licin banget..tk pyh pon tkpe...

jaws..siot je mu ehh..ehh terasa lak aku..mu pon sme gok aku rase!

inahar...frah tk penah guna yg forepack tu..better tradisional kot ekk..ntah laa

a m l y n y x said...

k.farah nor pon sokmo gok wat mende ni. tp biasanya wat sblm tido la. biar dia smlaman duk tepek atah idung tuh, baru puas ati bgn pg tarik bende tu. best je tgk itam² & bulu² kat atas tu..rasa syg nak buang (hahaha bengong dih)

saje nak bg respon kat inahar - rasanya cara tradisional ni lg oke kot dari forepack. penah guna forepack zmn dolu², tapi itam & bulu yg telekat tu xsehebat yg buat sdiri ni..hmm tepulanglah kat masing².;)

jaws said...

nor,
pkai wat tdo semalam tak kena hurung kat semut ke wakaka.

pahtu bila terkeluat black head tu jd terlopong la..tok keno jarawat ke ek farah

mommy otai said...

nor..btul tu..tp k.farah tk tgl lamo...sbb tkut muka kedut dih..tdo tk sdr diri..gano hubby nk peluk2 dh bau tlur..wakakkaa

jaws...ermm lps cabut tu..mu kasi toner itu muka oke..letak krim mlm..cehh tp muka aku jerawt jgk..hahahaa

eriey said...

aku x rajing lg buat petua ni..nati kena try laa dkt che abe hihi

mommy otai said...

cuba jgn tk cuba..mu tkpe..muke licin doh eriy..hehe

Idayu said...

dulu pernah gak buat..mmg berkesan.skrg dah tak smpat.hehe..nti nk suruh adik yg buat..punya byk "kepala hitam" kt muka dia..hehe.

Mama Danish said...

farah..ore try wat smale...hehe jenuh aku dok cari blackhead..xnapokla kt tisu tuh..maybe sbb xkering sgt kot..hheehe tp hasilnye bes ooo..licin sgt muke rase..hehe pasan..thanks mommy

a m l y n y x said...

kak yah, xdok plk semut mari hurung. hahaha.

kak farah, wpun bau telor hubby nak pelok lagik..wakakaka *asben i pon tepek gok atah idung dia time i buat. so sama2 bau telor la..haha*

kak lily, dio kena betul2 kering baru beshh tarik & napok hasil nye yg lumayan.. hihii

mommy otai said...

wehh sis..nor...lucah ekk...kalo laki aku jgn harap la nk wt...tp menjeles jgk sbb dio tkdok black head..

lili..ho kene tgu kerah dulu dan kering..baru best tarik2..zapppp

Anonymous said...

memang bkesan,baru ja buat mask dengan telur dan kapas,terima kasih byk dgn info ni ye

Anonymous said...

buy valium online buy roche valium in uk - 10mg valium equal to xanax

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL