"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Thursday, January 15, 2009

TAG DAN AWARD LAGIKS...



Tag ni dah lame dpt..daripada k.chik kelate maghi..mengimbau zaman sekolah saya kat mache,Qelate selama 5tahun..k.chik ni mommy kenal kat cyber je..salu jenguk blog k.chik yg comey itu kerana byk info2 yg meranik..opss..menariks!kau memang da bomm!ehehh
bila dh kene tag ni memg ade la keroje nye..cam assignment cenggitu!ok saya cuba wt tebaekkk!!


Let's see what the rules are:

  • first list 10 honest things about yourself - and make it interesting, even if you have to dig deep!

  • pass the award on to 7 bloggers that you feel embody the spirit of the Honest Scrap.







Award ni mommy dapat daripada Ela Doha,Qatar..mama Ela yg comey cun melecunn..hehee..
jugak kenal kat alam maya..tp ada persamaan antara kitorg..Ela dan Farah dari Terengganu Kite!i like!!!tiap hari tk boleh tidak kalo tk tgk blog Ela..leh demam agoknye..dok gitu Ela..
kenal baru lagi tp cam kwn sekolah rendah kot..wakakakaa...kalu jupe Ela nnt nk suh Ela makeup2 byk2..sbb Ela puteh melepak sure lawo paka mascara,eyeshadow dgn liptik meroh nyale..merelippp ko Ela...!

Dan..
sorang lagi adik blogger..http://ayiehelena.blogspot.com/a.k.a sis dayah yg duduk sekangkang kera saje dr rmh aku ini..rupenye die org paka gak laa..pttla cam pernah nampak(tipu ..tipu..)
tp smlm g psr malam kan..tk pasan ke aii tgur..hehe..nnt pree dtg la rmh akk ok..temankan akk time En.Junaidi keroje malam..

tapi..bkn senang je award ni nk leh lepas..sbb bersama2nye ade ler tag itew...Ela..farah dh dpt tag ni ritu..tp nk jgk wt tuk Ela dan Dayah..tuk kali ke2..kalo ter'sama' isi dgn yg ritu abaikan je la oke..
dan rasenye tag dari k.chik pon cam same jgk permintaannya dgn tag daripada Ela dan Dayah..so,farah combine je la okeh..



1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda - daripada Ela..ela elaa..under my umbrella...ela yg suke masak tuk hubby dan her son yg encem banget!leh jadi nantu dok ehh??

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).


  1. fully housewife..seorang isteri kepada En.Junaidi dan mommy kepada Nur Farah Batrisyia..mencabar jadi ibu sepenuhnye ni..tp sonot..sbb sume dari hasil titik peluh kite sndrik..dah byk kali nk cuba bekerja..tp tk dpt..mcm2 pikir psl ank laa..suami laa..daddy pon tk suke..
  2. suke jenjalan ke mana sahaja..shopping pon suke sgt2..itu lah wanita..dpt beli famous amos pon jadi laa..tp tk byk ke tempat org..paling jauh mommy sampai kat JB dan Penang..dolu2..agak2nye antara 2tempat itu mana yg paling jauh ekk...berangan nk ke Bali,Jakarta,Sarawak,Sabah...lagi..for sure ke Mekah tuk umrah dan haji(insyaallah),berangan jgk bila nk sampai ke Jepun(bulat dh nk sponsor bilik free),leh mkn rmh k.hana,leh tgk butik coach yg besar kot,nk g Ireland(nk jumpe si candy dan si fuad)hihiii,nk g ostrolia(ermm nk wt pe ek..nk tgk kangaroo)..lagiiii..nak g Qatar..(En.Junaidi ckp,kat sana org arab memang respect org2 dari Malaysia..nape ek..)tul ke Ela..udah laa berangan itu...ntah bila nk sampai laa...
  3. suka baca novel2 dan magazine Cleo..novel2 ni yg paling mommy suke..tp jaraaaannngg sgt membelinya..tak tau la nape..mungkin sbb dh kurang masa nk belek2..tp kalo dah ada depan mata,memang rela tk makan tk minum...sian kat cha..
  4. skrg dah ada hobby baru,sejak ber Blog start bulan September thn lepas kot..skrg tiap hari nk kena jgk tgk blog walopon kejap,sbb suke baca blog org,pstu tgk menu2 org lain tiap hari..pstu mula la lapar..adehhh...
  5. suka memasak..walopon rase tk sdp..tp suke sbb En.Junaidi selalu bertambah nasi dgn lauk pauk sempoi mommy..agaknye En.Junaidi ni seorang yg tak kisah ape saje hidangan daripada isterinye..tk sdp pon kalo dh lapo,mkn jugak la die..kalo la di anugerahkan pndai masak cam my momm..wahhh..memang sonot laa...bkn dianugerahkan saje tp kene la rajin2 belajo kan.ni tidakk..time nk mkn tu baru la call my mom tye resepi ape la..camno nk improve..ishh..
  6. suke akan baju2,jubah2,tudung2,dan ape2 saje pesen skrg..mommy tk up to date pon..tp suke laa...tak tau nape..itulah wanita kot..kalo la duit tu beriban,agaknye memang keroje membeli aje laa..bagus la tu,derma kat shoping2 complex bkn nk derma ke Palestine tuh..mesti k.tirana marah ni baca statement aku..hehe...
  7. selalu ikut mood..org ckp tk elok camtu,sbb nnt leh merosakkan hubungan..selalu cuba tknk ikut mood..tp ssh jgk laa...cth:kemas n msk pon ikut mood..dh mood tk ok,mkn berhari la mengemas..leh lak list hari ni sapu hall,petang sapu dapur,lusa vacum carpet...bila la nk siap..tp jgn tak tau kalo dah dtg angin rajin yg amat!bagiler aku 10minit pon...zassssss aje dh settle sume benda...hehee..
  8. seorang yg caring,manja(skit2 la),garang,penyayang pada org tua2 dan binatang(especially kucing)..dh selalu nangis kalo kucing kat kg tu kene langgo dek kete yg lalu lalang...meratap hiba la aku..dodulu time sekolah menengah,penah tk mkn mnum sbb rindu kucing..hehe lawak laa..tp itu la prasaan yg sukar diduga...
  9. minat main catur..tersgt la minat..sekolah dulu penah wakili ke peringkat negeri...tp kecundang dgn org cina..adoi geram tol...agknye sbb catur ni permainan yg kene byk pikir..suke sgt2..tp sejak dh kawen ni,sekali pon aku tk penah tgk catur,tk pernah beli,tk pernah main,tk pernah sentuh...lagi ape yekk..nape aku kuburkan saje minatku itu..agknye sbb En.Junaidi pon kurang minat kot..ehh,nnt nk beli la catur tu..main sesorang aci gok!
  10. fuhhh...lega dh yg ke10..pikir jap...ermmm...haaa...suke mkn dan mencuba ape2 aje makanan yg baru..versi campak2.hahhaaa...dulu tk penah mkn budu,tp since peknen kat cha,mommy ngidam nk budu,sampai la skrg peberet budu itu..ada 2bnda tkleh nk mkn dan dijauhkan daripada mommy,kue tiow(ntah nape tk suke sbb die lembik2::sian kat En.Hubby tk merasa mommy msk kue tiow),dan kerang (sbb mommy alergic,kalo nk mkn leh,tp tanggung la bibirku akan jadi besar2,gatal,dan itam atau merah bercmpur baur dek kerang iteww.!!huhu)tk sgup nk tgk muke cenggitu...yg lain sume kedarah aje..cuma sekarang tgh diet..kalo leh nasi pon nk satu senduk aje..En.Junaidi ckp mommy dah gemott!!!tkotttt!!!

demikian lah assignment saye tuk tatapan k.chik yg jauh di Qelate, Ela kat Qatar.juga sis Dayah yg jauh nunn kat paka jgkk!kehhkehh...harap2 berpuas hati dgn jawapan2 saye..tkde kira2 atau math tau..sbb kite tk suke..(lupa nk masuk list),suke hati sbb dh berjaya jwb dgn ikhlas dn senang hati di pagi yg terang ini...tlg la kasi bape markah tuk mommy yek...kalo kurang dari 70 markah..memang hakoo nanges laa!!!

p/s:: mommy tknk tag sesape kali ni..sbb rasenye dh ramai dpt award dan tag ini..tgk kat rmh org lain sume dah ada...tp kalo sesapa tk kena lagi dan tk penah wt..silakan tau..nnt mommy nk baca...sbb leh kenal lagi org itu dgn tag ini!Chow...Assalamualaikummm

8 comments:

ayie_helena said...

ooooo kak farah...wah bagus2..bravo2!hehe...camni dayah bagi 9.5 bintang...o.5 bintang hilang masa dayah otw nk terjah cnie..hikhik......

ciannye kak fara nak abeskan keseploh2 fakta tu yer..hikhik...
pape2pun good job!well done...

p/s = cianye allergic smpi camtu...tpi xpew..ade geng...dayah pun xleh makan kerang gak sbb resdong!nti dyh gatal..dyh garu2 idong cam monyet..ngee~~

mommy otai said...

dayah:::dtg la rmh akakkk..hehee..tp dayah dtg mlm la sbb akak pose..ngehngehhh

kakchik said...

Salam farah & terima kasih ya dah jawab tag ni. Panjang tu... & agak detail juga. Barulah kakchik tau yg farah ni house manager, isyk keje penting tu. Kalau ikut hati kakchik pun nak keje tu tapi perancangan kita tak semestinya Allah terima kan.

ahah, nanti b'day boleh la bagi hadiah budu kan, sebab farah suka makan tu.

Cik abe kakchik, sebelum pindah dok dengan Ummi ni, ada la sekali setahun makan budu tapi skrg ni boleh kata tiap2 hari mesti nak ada budu.

mommy otai said...

k.chik dear...
iye k.chik sye house manager..boss dan jgk kuli sdn bhd..leh ke gitew..hehe

sila k.chik..kalo leh nk budu yg tk penah lagi sy mkn..ade ke kat qelate k.chik..bestnyerrr...ngidam lagiks..


wah cik abe k.chik ore mano nih..leh la gang dgn farah nnt..kalo g rmh k.chik nk gulai budu,smbl budu,sayur budu..wakakkakaa

UnGu VioLeT said...

salam kunjungan balas dr mar kak.. jom exchange link nak?

UnGu VioLeT said...

dah add dah..

ela said...

farah..nanti leh jadi mak andam kita k...hihi...ni cegu mai nok bagi markah...kira full marks la yer..coz dah elaborate panjang lebar tu...

meh la Qatar...org kat sini mmg suka ngan Mesian ni....kalau ckp from mesia...terus diaorg cakap..MLYSIA?...very goood....so nice....

mommy otai said...

UNGU VIOLET...tq sis...slm ukhuwahh

ELA...aku cyg kamu..hehe..tq teacher ku...ermm nnt ahhh..farah g dlm mimpi dulu mlm esk deh..nk mkm ela msk..nyum nyumm

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL