"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Monday, October 27, 2008

GATHERING RAYA




















lama tul tk meng 'update blog aku..'

alaa baru je 2hr ekk..hehe...orang sume bz balik kg n cuti2 mesia..deepavali katekan..

aku stay kat paka..sbb daddy bz yg amat..kilang die trip..so plan nk balik kampung terpaksa ditangguhkan..tak tau la smpai bile..10hari direct daddy kene keje..
so,kitorg pon layan je la tgk tv n mkn..tgk tv n mkn..

2hari lepas,kawan aku sekolah2 dulu...nama die ERIY..ada datang beraya di rumah..+- kire2 dah 10 thun tak jumpe si eriy nih..
on the way die nk balik ke kelate katenye...so kul 11 pagi tu die smpai laa...
sume dah advance kawan2 aku sume..anak dah 2org...hari die dtg rumah tu..2nd baby die baru je 48day...suke la aku n cha dok telek baby harraz tu..tp sempat la amik gmbo tuk di simpan tuk kenangan..dalam sejam jgk diorg lepak rmh aku..aku angkat kue2 kering je..ahaks..sori la eriy..next time mu mari..aku masak nasi plop deh..hehe...
tp husband die frenly la..cam dh bese je jumpe..so,takdok la problem nk berstory n bergossip..ngehngehh..habes borak2 n kenal2 die pon beransur balik ke kelate..jauh lagi tu perjalanan..hope to c u next time ya...
keesokannya...sorang lagi minah nk datang beraya rmh aku..kul 11 am die call gitau nk datang rmh..aku baru bangun tdo..warghhwarghhh...
cepat2 bangun da..kemas rumah..kalo org nk datang mesti tetibe rasa rumah bersepah giler..apesal ekk..pelik tak?kalo tak tau orang nk datang.cam relek je plak..habes satu rumah aku sapu..tapi rasa tak la kemas sgt kot..ahaks..call daddy balik jap..kua beli barang wat mee goreng..sebab dah tau awl2 leh la plan nk msak2..
ekceli ingat nk masak sambal sotong dgn sayur goreng ke wuteva...tp diorang agak2 sampai petang coz husband si puan lily ni nak g ke kuantan dulu beli barang comp die...so aku plan wat je mee goreng...g cari sotong,udang,ayam,mee bagai la tuk mee nih..wahh...excited lak...ye la sebab dah byk kali diorg janji nk datang..ni baru real diorang leh datang rmh aku kat paka nih...

lebeh kurang kul 4.15 kot diorang sampai..tapi aku lak silap bagi direction kat diorg..adoiiyaiii..sian diorg dgn lapar ape,jalan lak tersilap..puas diorg pusing cari rumah aku...sori yaa korang sume..hahahaaa....warm up sikit..hahaha...
sampai tu terus suruh diorang hentam mee aku..ntah la sedap ke tak..ngehngehh...

sambung borak2 n cite2..tgk gelagat chacha n danish cam dah lame je kenal..berbesan pon orait jgk nih..hikkhikk...lebih kurang kul 6.30pm diorang pon bransur la balik ke muadzam...jauh jgk tu perjalanan diorg tu..

tp aku heppy kwn2 dtg raya ke rumah..sume tu dari jauh2 lak tu..hehe...alhamdulillah...








2 comments:

nor asiah said...

bakpe time aku g umah tak kemas2 pun??? dah r g kena masak sendiri.. aka jadik tukang masak lak??? kenapa?? y??? bakpe???

mommy otai said...

hampeh ahh mu..nk tau sbb nye..sbb mu pelanggan istimewa n familiar..hahhaa..so aku lak kene relak..kan mu nk asah bakat memasak..huahuahuaa

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL