"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Friday, December 19, 2008

AKSI ANAKKU

2hari aku berkampung di dungun..rmh kwn rapat aku..
sebenonye aku tkut nk duk rmh time daddy kua dari trg.
die ke KL atas urusan hal penting..
aku bawak cha lepak kat KGDD dungun..
lepak kat kedai kawan aku...
belikan buku kartun dora tuk cha leh color2..tk la bosan nnt...

color tk bawak,pen pon die bedal..
cha dh pndai color tk kuar dari garisan kartun tu..wahh bgus ank mommy ni!
dh nmpk bosan,igt nk bg cha mndi kat pool situ..
tp malang air kat situ kotor sgt..so cancel

jadi makcik ni lawat kawasan tapak aje ler..
sian ank mommy,nasib die tk byk karenah,sbb die nampak air tu keruh kot.


penin nih..tk dapek mandi..hehe..



lari2 tknak amik gmbor..adehhh



ni la air yg dirty tu mommy..eiii...ade daun laaa...



dalam ni ye mommy..cha tkleh mandi ye mommy..
tp nape tkleh mandi mommy...
pstu nape tk cuci mommy..
nape ada daun kat sini mommy...
bila org nk cuci ni mommy..
nk kena org ni tk cuci..cha tkleh la mndi ye mommy..

di asak pelbagai soalan
cha mandi kolam ni la mommy...
kolam ni tuk budak2 ye mommy..
iye (aku jawab)
cha nk pegang air leh dok mommy?
tak boleh(aku jawab lagi)
tp nape mommy?
sebab ape tkleh mommy?
adehh(fenin daa ni)








ok la mommy..nnt kite ckp kat uncle sini cuci pool ni mommy.
kalo ok,esk cha nk mandi..tp kena ade belon la mommy..
baru cha tk lemas..
tp cha tkdok belon tu mommy..
tkpe la,kite suh daddy beli nnt tau mommy..
(ape2 aje la cha)dalam hatiku..
































5 comments:

farah amoi said...

oooowhhh
mem kecik melawat p0ol yea...

jgn terjun yea....
belon lom beli lagi
:)

μάγά said...

bijaknya cha ye...
banyak soalan dia bagi...
pandai plak tu cakap..
ada jer idea dia..



pening nak melayan..
tapi mesti seronok kan.....

mommy otai said...

penin jgk laa..tp layan je la..hhehee..lawak gak kdg tuh

eriey said...

cha budak cerdikk..gere tgk mulut jeput cha..hehe

ryani said...

byk kecek supo mok dio la..hehehe

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL