"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Monday, December 22, 2008

Jalan2 ke Kuantan

Pepagi daddy balik keja lagi,kitorg dh siap pon..
daddy jnji nk bwk g kuantan,jenjalan..
tmpt pertama dituju east coast mall,cari kasut daddy.
disebabkan sandal yg die berkenan tkde size die,maklumler size 11 perahu gitew..
aksi cha yg dh busan sbb lame sgt daddy memilih.

cha nk barbie ni ..lambatnye

sempat aku snap pics sandal yg aku suke gak ler..
clark color merah itu yg barisan tgh..simple sgt..
rege dalam rm228 rasenye..




ini lah kasut yg daddy berkenan tu..ops yg belah kanannya..
dark brown rasenye..tp clark ni size 9 pon dh besar dgn daddy.


pilih punye pilih,daddy ajk g round2 dulu kot2 berkenan yg pesen lain lak nnt..
so,kite pusing dulu.
masuk parkson lak,menuju ke bahagian toyr's,nk carikan chacha patung barbie.
die request tuk besday die 26hb ni..tk lame dh genap 3tahun ank mommy.
tapi,bila dh kat tempat tu,takde lak cha berkenan si barbie tuh..ishh..
aku dgn daddy lak beriya usha2 barbie doll tuh..
yg ini leh bunyi2 lagu bila tekan kat tangan die.harga dalam RM79.00




bagi peluang chacha tekan sendrik,kot die berkenan yg ini..ini paling murah la..hhehehe..yg lain 100 something..tp takpelaa,sbb dh budget tuk die..




tapi yg ini jugak die berkenan..hehe..murah la skit dari barbie tuh..RM54.90
aipp nk kena chacha ni..lain yg di request lain yg dia nak..
ssh jgk budak2 tak reti nk memilih.
bila tgk byk2 jadi rambang mata ekk..



aku lak gile duk telek2 barbie ni haa...
ekceli cha tk berapa minat doll2 ni..tp sejak umur die dkt2 nk 3thn ni,suka sgt kat patung2.agaknye dh naluri gurl ekk..
g memana pon nk kena ade gak patung die,wajib bawak dalam kereta.


then,layan kat pepium lak..mls nk layan sgt,sbb bkn tuk aku.heehee tuk daddy..
tak silap yg paling kiri tu dh jadi miliknya..




layan cha makan doraemon dulu la..power ank mommy leh telan doraemon..hehe


sementara tgu daddy godek2 pepium dgn minah chinese tuh,aku layan bhgn handbag ni.
comey jgk sbb jalur2..aku suke la..rege pon comey jgk..!adehh...


i like orange..nampak cam power je..tk tgk rege sbb dah agk juga mahal..hehe


daddy suh amik gmbo die b4 bayar..



aku kena pegang barang je la..huhu


dah puas pusing cari blouse tp tak dpt nk beli lak..waaaa manyak sedih maa..
g kat clark again,n confirm daddy angkat itu kasut..
tk sabar2 nk main jgk baby itu..
last tempat kat ground floor bhgn carrefour..wt clearance kot..ke sales ke ape bnda ntah.
dah lame usha vacum,nk yg elok dan murah..hehe..
sekali tgk berkenan lah..
LG RM189 shj..boley la terus angkat..
tp lupa lak nk tye leh sedut air ke idak nih..
ade sesape yg tau tak...
yg oren tu kecik lagi dari yg biru,tp beza jgk la..
yg oren tu dalam RM300++..
tkpe la amik yg murah saje..jimat skit

amik dulu gmbo kasut b4 daddy pakai..
bapak dan ank sama aje,dah dpt yg baru,yg lame ditinggalkan..hehe...


dah lapo sesgt,ape lagi SARA THAI KITCHEN RESTORAN dulu la..
cha dh ngadu lapo2..dari die start wt peel nye,cpt2 layan perut die..
pagi tadi pon tknak makan pape,biskut je 5keping..
menu yg selalu sama.
kerabu mangga,sotong celup tepung,udang masak kengsom(singgang pedas),ayam goreng gajus(tuk chacha) dan kailan ikan masin.

sbb lapar gile,kejap aje nasi dan lauk ilang sekelip mata.
suka tgk cha makan,tk angkat kepala.
tp pic bawah ni die suh aku amik gmbo die makan sotong.
tk lupa bersama baby doll baru nyaa....
air oren yg habes disedut chacha..

lps makan kami ke mega mall plak,saje pusing2 tak tau dah ape nk beli.
tempat pertama pergi ke watson,macam2 barang nk beli jgk ni.
depan watson ada tempat main kuda ni haa..RM2 tuk bape minit ntah la..
layankan aje la si chacha..


kuat gak kuda ni terhentak dan terhangguk2.so,tkut jgk kalo chacha jatuh

bila pusing kat area kuda2 lain yg free,leh lak die mitak nk naik kuda lain.eii mak aii tensen lak aku dgn chacha ni..byk ragam plak..

aksi chacha dgn kudaku lari gagah berani..hehe
dalam kul 5.30pm kami bergerak meninggalkan mega mall kuantan.
tmpat di tuju ke kemaman rmh kawan baik daddy dari sekolah rendah lagi,azuwan juga dr.nadia..
excited nk tgk baby baru.DELISYA BT AZUWAN.
nk kasi adiah tuk baby.
sepasang skirt dan baju.

kitorg stay kat rmh diorg sampai maghrib,bolehla jamak sekali.
mama dan babah nya ajk mkn nasi kat rmh diorg,so kami kena jaga baby delisya la hari ni..
best best...daddy la yg paling suka layan baby.
muka excited gile..aku dgn cha tak leh nk main sgt baby,sume die conquer..
yg lawaknya,cha ikut apa aje yg daddy ckp dgn baby ni..
adoilaa..bising banget..
cute je delisya gelak2,usia baru genap 2bln tp dah pndai senyum bila org tegur

daddy pon senyum dgn lebar smpai ke telinga bila baby delisya bagi respond..
gatal nk baby lagi la tu..ahaks


tgh lalok nk titon..







meneruskan perjalanan ke rumah kami,sampai kul 11:00pm..
letih dan ngantuk,letak kepala terus zzzzzzzzz...
daddy kelewatan ke tempat kerja..sbb aku lgsg tk sedar subuh..sedar2 je dh kul 8:00am..
SORRY DADDY!




















4 comments:

eriey said...

isslk..comey2 gmbr hbag dll..terpegun!sie ko mommy..keno bw brg jerrkk...

mommy otai said...

bese laa aku gakk..hahhaa

jaws said...

hamboi hamboi daddynye senyum smpai ke telinga pgg baby..bg hint ko mu tu :p

tu la comey la beg oren...i like oren!!

kasut br yg mana...color oren ke coklat? aku suka hok color oren tu..semua benda color oren kau suko hehe

mommy otai said...

kasut baru yg dark brown itu..oren tu meme dh bape bulan pakai pun

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL