"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Friday, December 19, 2008

MASAK2 MAKAN2 KAWAN2 DADDY2...

2hari yg lepas..Rabu..balik aje keje tu daddy dh belikan ikan merah,sayur2,ulam2,ikan selar kuning,cili dan mcm2 la lagik..
daddy mintak tlg mommy masakkan tuk kengkawan die..
dah lame die niat nk ajak kawan2 die dtg makan2 kat rmh..tp tk pernah berkesempatan..
tak de la ramai benor..5org je pon..kawan2 die yg betul2 kamceng la kot..
aku pon tkde la rapat sgt.sbb daddy tk bwk kawan2 die ke rumah sgt...
tp,time rmh aku hampir2 kena pecah masuk hari tu,kawan2 yg ini la 1st sampai kat rmh..
siap sume tgu dpn rmh aku..sementara tgu daddy sampai..
agaknya tk nak aku takut sgt kot..ahaks
cam bodyguard je sume tu..lawak lak kalo igtkan..
menu simple je aku masak,snap pics pon sempoi2 je..tk sempat la..
kalut tul aku kalo ramai2 nk dtg rumah ni..tkut tk sdpla ape la..adehhh...
menunya...ikan merah masak singgang pedas,kaki ayam masak merah,ikan goreng,sambal belacan,sayur campur,ulam2,telur dadar dan tk lupa sambal belacan...(wajib)


tak clear lak kepala ikan merah ni, ada 3kepala sumenye...


kaki ayam sponsor dari salah sorang kwn daddy yg tokeh ayam..hehe..selalu beli ayam yg besar pon bayar rm10 je tau.jimat kan..terima kasih uncle BOB..hehe..
pics fully tk sempat nk amik,sebab diorg sume dah kelaparan.tgu masa aje sume lauk atas meja, dan serbuuuuuuuu....
kelam kabut aku letak nasi,letak air...neway puashati sbb sekelip mata sumenye tgl tulang gemulang...
lenkali aku masak lagi tuk diorg...

lepas makan daddy kua ade keje,aku pon keluar jgk dgn chacha jenjalan..keta ada ni,lenjan je la...


6 comments:

jaws said...

murah rezeki msk utk org..good job :)

Mama Danish said...

baguih baguih masok bnyk2 lg deh especlly mase kiteorg g plok nanti..hehe pastikan special menu tau

mommy otai said...

buless..nyatakan aje date nyer..kehhkehh

eriey said...

sdap nyor masok..bestnyer leh masok kokre..ermmm bilo nk try masakan pn farah nii...

mommy otai said...

nk ko..mari la rmh aku..tp tak tau sdp ko dok laa..malu aii

μάγά said...

wah..
sedapnya kepala ikan merah tu.. :P

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL