Tuesday, December 9, 2008
SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA
Assalamualaikum wbt..buat semua kawan2 blog dan pembaca blog farah...
dh lama tk update blog ni ..agk2nye dh msuk 2weeks kot...bersawang gile blog aku!
ni pon berpeluang bukak sbb sis in law baru reg broadband so dpt la nk curik2 bukak ym dgn blog..rndu dgn tenet kat rmh!!!
last update time rmh baru ps cubaan memecah rmh tu..aku trus duk kg..sesaje sambil jaga nenek yg dh uzur..dua2 nenek tgh uzur..so,my hubby cdangkan duk je la kat kg smpai raye haji ni...die pon byk kene keje malam..so cam tk harap lagi aku duk rmh lps kes tuh..
huhh bz gak duk kg ni..tmbah2 in law plak dkt..seberang jalan..hehee...
ermm masa yg smpt aku dpt update ni..aku letak dulu pics dgn sis in law aku..tuan pye broadband..cehh glemkan skit semek ni...ahahahaaa...
kalo tkde die,tk dpt la nk tgk blog aku yg dh byk gile spidernye..hehe...ermm nnt aku dh balik ke paka.baru dpt nk update pics yg smpt di amik kat kg...
aku nk amik peluang jgk nk wish slmat hari raya haji pada sume kwn2 n pembaca blog aku ni..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
hehehe...
selamat hari raya juga untuk farah..
patut pun lama benar menyepi..
Butter Prawn
1 kg udang besar/udang galah atau udang harimau-belah belakangnya jgn putus
1 sd teh garam
1 kg minyak untuk menggoreng
250 gm mentega tawar (unsalted butter)
6 pelepah daun kari (daun shj)
5 ulas bawang putih (cincang)
6 biji cili api (cincang)
8 biji kuning telur
250ml susu cair penuh krim
½ sd teh serbuk perasa
1 sd teh... Read More garam
1 sd teh sos ikan
¼ sd teh serbuk pati ayam
1 sd besar gula
Cara:
Perap udang yang telah dibersihkan dgn garam & goreng dlm minyak panas selama 2 minit hingga bertukar warna.Toskan.Pkl bersama kuning telur,dan susu bsama serbuk pati ayam hingga kembang. Panaskan kuali masukkan mentega dan biarkan cair perlahan-lahan.Tumis bawang putih hingga kuning & masukkan cili api, kacau sebentar.Masukkan bancuhan telur dan kacau hingga mula pekat, masukkan daun kari,sos ikan,udang goreng,gula, garam & serbuk perasa.Kacau hingga bersarang dan garing. Tuang ke tapis dan biarkan mentega sejat sebentar. Alihkan ke pinggan.
uit nape resepi ade kat sini..pelik aku..hahaa
Post a Comment