"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Tuesday, December 16, 2008

MENU BEKAL DADDY

Daddy dah pesan suh aku masak simple2 je..tk pyh kuah2 sgt pon ok je..so,aku masak je la cincai2 tuk daddy...daddy keje malam lagi ni..adehhh...sunyi lagi..

sambal telur dah siap dalam tupperware keje daddy
ayam goreng kunyit..
tp kat mane ayam2 ni..tk nmpk lak..
kena selak2 skit bawang2 ni baru nmpk aymnye..hehe
sambal udang baring..


entahlah korang biasa dgr n makan ke tak sambal udang baring ni..biase my mom n mom in law biase jgk wt sambal udang baring ni..senang je..just tumbuk cili padi,letak gula,garam dan udang baring tu..tumbuk manja2..jgn kasi udang tu hancur sgt..last,perah air limau..sedap makan dgn nasi panas2..
tengah relak2 rehat lepas masak..sambil menikmati buah anggur dan limau kecik2..
tetiba kawan aku call..aku panggil die BO..hehe..sori bo..i like dat name..
die bagi aku satu teka teki..berbunyi begini;
KENAPA SIPUT BABI JALAN SLOW SGT..
KORANG ADA IDEA TAK..
Bagi aku tk la mencabar sgt pon..hahahhaa..sbb aku dh tau jawapan die kan..so,kalo korang bijak ape jawapan die..hehe...to be continue..

3 comments:

farah amoi said...

s0dap nye!!!
walaupon simple

μάγά said...

sambal udang baring????
x pernah buat...
n udang baring tu apa ye???
sama ke ngn udang kering???
adoii...
maaf fara..
maya mang x tau nie...



jawapan bagi kenapa siput jalan slow sangat tu ::

coz siput tu sambil jalan sambil fikir adakah dia tu siput atau "babi"....


hehehe.. ari tu ada kawan maya pun tanya soalan yang sama... mcm2 jawapan we all bagi... semua salah... lucu ler jawapan mcm tu.. :P

mommy otai said...

udang baring ni ape ekk?cam udang kering jgk la..tp nipis lagik..tau tak maya?

itu la farah ketinggalan la teka teki ni..hehe..siyes tk tau jawapan..
tp jawapan die logik gak kan..hiks

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL