"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Monday, December 15, 2008

SANTAI AHAD

petang yg terang..kini suda gelap..huhu..lapo mak aii...okeh laa mommy goreng kopok lekor tuk ank mommy..tp rasenye cha mkn 4,5ketul je..tp aku yg beriya hbeskan..sdp gak kopok melur kasi ni...byk lak tu..kopok ni tk kembang..itam je..setahu aku..kalo kopok ni itam dan tak kembang..means..byk la isi ikan dan tkde kanji sangat..tu yg sedap tu..kalo mkn dh sejuk pon sdp..sbb tak keras...layan kopok dulu...

Malam ni daddy janji nk bwk g makan kat luar..kebetulan kitorg nk kene g shoping barang rumah..lupa nk snap pics time borong tu..dh time bayar baru igt..ahaks..sempoi2 je la..
Dan meneruskan perjalanan ke tmpat makan..daddy nk makan western lak..kat dungun ni satu tempat je yg ok western nya..MAMA CHOP PAPA GRILL...layan je la..aku beriya sebenonye nk snap gmbo makanan ni..tp malu mak aii..sbb aku amik seat tgh2 org ramai kat dalam restoran tu..so..terpaksa la batalkan niat nk snap...adehhh...daddy ckp..itu la sape suh amik seat tgh2 ni..tk ke tkleh nk posing..uitt..daddy lak yg beriya nk suh aku posing..agaknye die dh paham blogger ni ekk..

menu daddy chicken blackpepper..aku lak chicken maryland..menu cha chicken wings..2set..aku dh lupa rege lak..tp dalam rm35 je..murah je la nk dibandingkan dgn western kat kedai2 yg betul tuk western ni..tp ok ok laaa...asalkan perut kenyang kan..

dh puas melantak ni..ini je la hasil keroje aku..sbb tk dpt nk amik gmbar time panas2 tuh..malu punye pasal la ni..:-)...nyesal pon ade tau...comey gak kan..ada gaya cam muka kartun tak..ahaks...



duk nunggu chacha habeskan chicken wings die..tgk tuh sampai pipi bulat2 di tonyoh2 tulang ayam tuh dlm mulut..lame gile cha nk perabihkan 2set tu..so daddy amik satu gian..tp lambat jgk..ank pompuan cmni laa...slow n steady gamoknye...daddy dah bosan..sempat habeskan 2batang rokok..(rokok membahayakan kesihatan tau!)


ni dah last ayam nya..okehh..ready..balik rmh n tdo...



6 comments:

divahantu said...

kopok yang itam dan tak kembang memang sedap. tak liat sebab banyak ikan. yang kembang banyak tepung...

farah amoi said...

stuju!
yg itam tu byk ikan
takde campuran

yg kat pasar malam kat penang ni
kaler putih
pahtu nak makan keras cam plastik...
kalu dah sejuk..liat cam tiub tayar....


oo...x sabar nak balik kelate!


oppsss...salam perkenalan!

Mama Danish said...

cdapnye kopok tu..ore suko sgt kalu kopok jnis kecik2 gtu..amboi cha cyg make smpai penuh pp die..mntk sket cyg??

jaws said...

aik...tajuk mcm ade kesinambungan jah ;p

mommy otai said...

bersambung di atas..hehe

Anonymous said...

ade yg suker kopok yg kembang...ader yg suker yg x kembang ..
heheh...

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL