"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Wednesday, April 8, 2009

IKAN STIM MOMMYOTAI

Hari ni berLUNNER sorang2..cik abg mkn nasi lemak pagi tadi..siap2 die belikan 2bgkus tuk die.
Malam nnt die nk beli kat kedai mkn je tuk bekal keje..
Dah lama nk mkn ikan stim tp asyik postpond je..
ni dah ada ikan kembung fresh aku cmpak je laa..
campak ape yg ada aje laa..unplan kan..hehe..
rupe pon cam lawak pulak..
jangan gelak oke..hahahaaa..


Ikan dalam loyang time kukus..ats permintaan Nedd..cmni la cara aku wt deh..
depend jgk lain orang lain cara buatnye..






Ini la hasil ikan stim Mommyotai..
bese2 wt ikan stim color putih,yg ni merah2 sket..cam jambu2 gitew..ahakss



Resepi ikan stim Mommyotai:
ikan (terpulang nk ikan ape)
halia besar ibu jari (hiris)
bawang merah 3bijik mayang
bawang putih ketuk 3ulas
serai (aku tk letak pon)
oyster sos (2sudu)
sos cili (2sudu)
kicap cair (1sudu)
blackpepper (tabur skit)
whitepepper (tabur skit)
tomato(optional)
3biji cili padi (ketuk)
sedikit garam (oyster dah masin)
dan special yg ni aku letak buah pelam tu skit..(suketi la nk letak ke tak)



2 comments:

iera said...

sonoknye tgk knr ni..rjin btul msk..

mommy otai said...

>iera..rajn ke..mls gak ni iera weh..hehe..mls2 pon kene jgk masak..wajib iera..hahahhaaa

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL