"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Thursday, April 16, 2009

KERJA TGH MLM

Balik dr psr malam tadi..daddy sebok suh aku wt karipap sardin..dh lame die sebok nk makan..tp aku je yg asik tangguh2 je..ok la kali ni aku wt kan tuk daddy..hehe sian die...

Nak start buat nk tgk diary af dulu..dh jadi tebiat nk jgk tgk diary tu..dh habes layan Mertua vs Menantu lak..episod akhir wajib la jgk tgkkan...dh siap2 sume tu Cha pon dh tdo..baru la aku g msk sardin n menguli karipap..rase cam bermuscle lak lengan aku ni..kehkehkehhh..baru 3cawan tepung dh lenguh2..cmno tu?

Sambil gentel karipap tu smbil duk nengok CSI..kdg terkelepet senget lak..lawak tul..bese kat kg aku yg duk kelim tepi..sbb my mom salu jgk wt kue tuk kedai..aku memang suke kelepet2 tepi karipap ni haa..best best...


Banyak gak dpt gune setin sardin..dalam 25bijik guna 3cawan tepung..aku letak inti tk la byk2 sgt..sbb nnt karipap ni kembung gak ps goreng..kalo inti ubi tu cantik..sbb bolat2 je karipap ni..
Senang aku frozenkan aje karipap ni tuk daddy masa ketiadaan aku nnt..wahh...

Jumaat ni aku dgn ma dan abah nk ke KL..tdo rmh akak aku dulu kat Selesa Hillhomes Bukit Tinggi tu,petang ade mkn2 besday anak die..kebetulan sungguh!

Then,sabtu terus ke Gopeng nk amik adk aku dh habes Matrik..last paper hari Jumaat...balik dr Gopeng tdo kat Rawang..Abah dh lame tk balik kg..rndu die kat abg2 die..anak2 sedara dan sedara mara kat sana..

Nenek belah abah dah takde..so,aku ada Pakcik n sepupu2 je.dan anak2 buah sepupu yg ramai banget..mau pening aku pye kepala..
Nampaknye kali ni aku jadi driver abah aku laa..keje b4 kawen ni..nasib Cha dh besau..sng sket nk drive..Lame tk drive jauh2 ni...
Lame jgk tk dpt updte blog nnt..sbb kami balik Rawang 2,3hari jgk..nk jumpe sedara mara dh lame tk jumpe..

Mata pon dah ngantuk ni haa..tp suke dpt wt karipap tuk daddy..Esok my mom dtg rmh..suke la mek Cha tu ada kawan die..hehee..Neway..doakan aku pergi dan balik ye kawan2...

Arghhhhhh..dh ngantuk sgt ni..esk mls nk msk..nk mkn nasi kerabu my mom bwk..Byeee...

8 comments:

nuryah said...

wah,tak sangka mu pandai wat karipap weh..aku makan je pndai hehe

mommy otai said...

>jaws..hehe tak tau ke..ala malu laa takat karipap jah ni..ore lain kek gitew..hahhaaaameh kito wt kek nokk...

izza said...

Semoga akak selamat pergi dan selamat kembali.. nanti dah balik izza nak resepi des.. hehe..

zaitu said...

wah...comey kelepet karipap farah.ayah balqis pun dah lama bersungut nak makan karipap buat sendiri.tak sempat2 lg nak buat.asyik bz je,sabtu slu ada ape2 kat sekolah.tau cara nak buat tp tak penah try lagi.hrp2 tercapai hasrat nk buat karipap utk ayah dlm ms terdekat ni.hahaha

Rashid said...

ermm nak karipap satu leh.. dan buatkan sekali air kopi k..

ops..esok buat abg pulut ek. Lama tak makan pulut. apa-apa je le janji pulut.. jangan lupa.. hheheee..

jauharee said...

k'farah
share la resipi karipap tu..part kulit je la..

juliana C.J said...

perghhh..mlm wat karipap?biar btul..otai sungguh mummy cha nih

saveme_zero said...

cantiknya kipap akak..aih..dah lama x buat kipap la. tingin lak..hehehe

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL