"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Wednesday, April 29, 2009

UiTM DIHATIKU

Hari Isnin aku ke Dungun lepak2 dgn kwn aku...sambil pusing2 amik angin pntai..
Wajib lalu dpn UiTM..menyingkap seribu makna...wahhhh....byk tul kenangan kat sini...
Pada kwn2 sama dgn aku dulu..meh la layan gmbo itm dihatikuu...kehhkehh...aku tk pernah hafal lagu die..moga dgn ade nye latest pics ni,kurang la rindu korang..kut2 lagi rindu sbb terkenangkan zmn bercinto hndknye..


Mulakan dgn pintu masuk itm..sempoi je..iye la sbb branch je pon..tak la cam kat Shah Alam nuhh...Time nk outing msti pakai yg baik2..kalo yg nk short sleeve tu..kene cover dgn sweater ke hape la..kalo tak nnt dpt la surat saman..

Meh kawan2 layan gmbo kenangan aku...tmpt aku belajar 5thn dlu

Agak2 kalo aku msuk dlm ni..pak guard ni ntah kenal ke tak dgn aku...


tak dpt nk zoom dkt2 lagi..amik gmbo pon dr dlm kete je..ni kolej tuk budak2 yg dpt 3pointer above..
dh uzur...


ni lah perkembangan kat itm skrg..tgh dirikan hostel2 baru..sume rumah2 kayu dulu dirobohkan..sbb jadi tmpt ternak ularrr...ok jgk wt rmh flat cmni..ramai lagi la bdk2 leh duk dalam..takde la kene menyewa je..




ini satu blok lagi tgh wt...ade 2blok yg aku nmpk betul2 tepi pantai..syiok la bdk2 baru yg dpt duk situ..tk la cam kitorg dulu kene duk rmh kayu je..



ahaa...ni la hostel aku tinggal masa part 1 sampai part 4...1thn gak laa...Blok Perhentian...best..satu bilik 3org..blok aku betul2 ngadap dgn pantai..sng nk cuci mata dan hirup udara segar...




kat area sini la bilik aku..hujung dunia dlm itm..jauh gak nk berjalan ke kelas..ok la exercise..bdn pon menten je dulu2..nk bndingkan dgn sekarang yg dah bamm bamm...adehhh...




lagi gmbo Blok Perhentian..sonot betul dpt zoom in...terbayang2 je zmn belajo dulu..kalaulah dpt diputarkan masa...mcm2 aku nk buat dan nk betulkan...





Ini bukan zoom bilik ye...ni aku nk tnjuk pagar..pstu kan kat batch itm tu kan.ada lobang..korang nampak kan..haa..kat situ la petang2 kitorg terjerit2 panggil pelayan kedai..sbb nk order..hahahhaaa...lwk gile...hbes kelas,tuju ler kat situ..kes mls nk jalan kua sbb pintu dpn itm jauh dgn hostel aku..satu lagi sebab..ade la menu kat dining yg tk menyangkut dgn tekakku..kehhkehh...


Kadang dpt kopok lekor goreng pon dh ok..asal bukan nasi dr dining hall..bkn la selalu jgk beli makanan dr tepi ni..jarang2 je..cuma bila igtkan zaman panggil pelayan kedai dr tepi pagor ni rase lawak btul...aku rase aku still igt gang2 mane yg kaki tempik ni..nsb jgk diorg ade,sng keje aku tk pyh nk jerit kuat2..siap tulis kat kertas siap2 sume menu2...


Kenangan betul la pagar ni...




Ini la kedai2 mengadap dgn pagar tu..betul2 seberang jalan je..dkt sgt..kedai tu ngadap dgn laut..

Time ni aku stop kat tepi jalan sbb nk amik gmbo kedai2 makan kat sini..sume makanan kat kedai ni aku dh try dulu2..skrg ntah org yg sama ntah org lain dh amik alih..wallahualam...




View dr tepi pantai yg mengadap dgn itm..kat sini la bese port2 bdk2 itm dating..borak2..makan2..kdg port nk wt bbq bila itm dh nk start cuti..kadang tu ada jgk famili2 yg datang bwk ank2 kua dr itm picnic kat tepi pntai nih..bestnyeee...



Haaa..kan betul aku ckp..msti ade la couple2 yg kua dr itm kalo dh petang2 cmni..ngehngehhh..
Sbb kat tepi pntai ni je la port paling dkt kalo nk keluar..senang jalan kaki je..bwk duit je la nk belanja aweks...psssttt..aku tk pernah lak dating2 cmni dulu2.. :p




Ni bus pengangkutan tuk ke Dungun Town..dodulu time zmn aku..tambang dlm RM1..skrg aku tak sure la bape..dgr2 bdk itm ckp RM1.50..dkt je pon ke Town..aiseyy..abg yg bwk bus pon org sama lgi dr zmn aku dulu...setia diorg bwk student2 itm ni..





Dewan menyingkap seribu makna dlm hidupku..ni lah tempat aku di orientasi..tempat kursus pape..tempat dinner..n yg pntg tempat final exam..wahh itu yg paling gerun..yg bezanya dewan ni dh berubah wajah dgn color baru..dan sedikit renovation..nama pon dh tukar..but,siyes aku dh lupa ape nama dewan ni time aku student dulu...

cuma yg aku nampak namanya dh bertkr ke Dewan Inspirasi kot..
Depan dewan ni jgk laa pasar petang ade setiap hari isnin..wahh syiok btul time tu..leh beli2 makanan lps habes class..esp lepas class Mandarin..msti aku merendek puas2 kat dpn dewan ni..mcm2 nk beli..





Hotel UiTM pon ade jgk..takde la grand gile but nice..boley la sesapa nk try dtg menginap kat sini..view yg best..pntai pon bersih..mkn pon ok..sepanjang2 jalan pantai dungun ni..mcm2 gerai n kedai yg ada..sebut je semua bnda ada..





Hotel itm pon dh ditambah blok..skrg dh ade 2blok..maybe sbb tk ckup bilik kot..esp time pendaftaran bdk2 baru dan hari last sem..time ni ramai famili2 dtg nk stay sini..time tu laa memang fully book hotel itm..





Ni la blok baru yg aku ckp tu...mana2 kwn2 yg dh lama tk tgk itm..ni la aku nk tnjuk blok baru hotel kita...dulu2 aku salu wt jahat..kua itm ikut belakang hotel..muahahahaa...kes nk masuk lewat..kalo kua ikut dpn guard,then tgl kad..kene ontime dh masuk balik..rase2 kul 7.30pm..kalo terlwat msuk,kad kena tahan..cerewet nk kene wt surat hape bnda laaa..skema gak..kene naik pejabat hal ehwal pelajar..itu yg malas byk tanya..so,sng cite kire pnjt pagar ikut belakang hotel itm...
Takat aku kua ikut itm tk pernah lagi kantoi..ada jgk yg kantoi..lagi teruk kena naik court..hehee..Lawak tul laa...ada tuh yg siap kena kejor dek pak guard..habes laa..kalo mak guard yg kejo,leh lagi pecut seribu...





da last pic..padang itm..berlangsung apa2 saja acara..dan yg paling penting,fesco jualan bdk2 itm..time ni sume org luar leh masuk dlm itm..sume group or class amik peluang nk bizz..










Huhhh..puas hati aku leh letak sume gmbo yg aku amik 2hr lepas..kenangan yg aku sematkan diam2 dlm hati...disini juga aku dpt sahabat..dan pengalaman yg berharga..buat pedoman dihari muka..


uitm dihatiku ke?ermmmmmm...








13 comments:

deqjaa said...

kak nor, aku pun rindu jugak kat uitm dihatiku..memang serius, pagar tu la tmpt geng2 aku jerit kalu nak order makanan..geng aku (kak gie, munie, cik tie, aku)..memang seronok giler dok uitm dungun..
nama dewan tu 'dewan sri budiman'..
ya aku igt, driver yg sama ek, dolu org panggil 'van kunyit'. makcik yg selalu kutip duit dlm bas tu dah meninggal tau.
yes2, UiTM dihatiku..

ryani said...

adoiyaii...nak tubik ayaq mata ceq tgk pic uitm ni..huhu windu seyyy!!
pagar tu mmg xtahan..hehe agaknye kalo pagar tu leh ckp, mesti dia bertempik jugak " woi budak!!pekak tinge aku woiii!!mentekedarah je keje korang nih!!!"
heheheheh..

pasar dpn dewan tu hari ahad le nor..kan org dok panggil 'pasar ahad'..ni mesti kes lupa ni...

rumah kayu dah xde ke? ala x syiokla..dah xde dah warisan dulu2...

tp bilik kita mmg best kan nor..sebelah tasik, dpn pantai...mlm2 sejuk gile asik kena angin pantai je...dah le memsaing sexy gile...

pastu yg bestnye suka tgk bebudak uitm naik beskal ramai2 gi kelas..kdg2 pinjam beskal diorng...

plg xleh lupa, tipu MC..hahahah...siap pinjam MC kengkawan..ejas nama ngan tarikh..gile siot...

oh abg shark....ade lagi ke kat klinik ha???

dpn koop dulu tempat org merendek kan nor..ntah apo2...geli je aku tgk..hahahah...(kite xleh nak merendek gewe dok jauh)

pastu 2x kena saman ngan pak guard kes x pakai matric card..gilo betol la...baru je menapak masuk kat pagar tu, tetiba kena saman..pak guard pun agak2 le...hampes tol..pastu kyan dgn zed kena kejor ngan pak guard sbb xpakai helmet...kelamkabut lari nyorok kat bilik...

pastu masa spotcheck..bilik org lain kena spotcheck, kita dah cuak dah..ingat x kita sorok amende ntah dlm baldi pastu gantung kat tingkap...ada skali tu campak rice cooker dlm semak...adoiyaii gile betul....

hmmm...suwittnye memori nih..meh la kita wat reunion kat dungun pulok....

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

wahhh memang betol2 uitm dihtiku eaa kak...ehee!!!!
pantai uitm tu mmg glamer digelar tmpt cuci2 mata sbb ramai budak2 dating & budak2 uitm yg sexy2!ahaaaa

Sasha said...

akak pun winduuu kat dungun!! pernah keje kat sana dekat setahun... rindu makan kopok lekor tepi laut... rindu gak kat pasar malam dungun yg popular tu... & rindu kat kawan2 yg ada kat sana... tenang je hidup masa kat dungun... aman damai!

Rashid said...

eee rindu kat itm juga..ops!! silap UKM.. hahah!!!

farah.. 'msti ade la couple2 yg kua dr itm kalo dh petang2 cmni..ngehngehhh..'

Ehemm ehemm pecah rahsia!!!!!!!! dushhh!!

mommy otai said...

>deqjaa..hahah itu la aku dh agak..msti bebudak itm jadi pengkritik utama kat n3 aku kali ni..kalo rndu meh la dungun weh..
kite mkn2 jalan2..round2..bagi ank2 kite kenal kat itm ni..hahaha..
siyes aku tk tau mkcik tu dh ninggal..innalillah...

mommy otai said...

>k.yan..aii tk pernah la tipu MC tu..haha..wt jahat lain ade ler..ponteng ko..smpai kene naik court..hahahaa..lawak tp best..
andai bisa ku ulang semulaa...alangkah bestnyee..

mommy otai said...

>dayah..seksi ke bebudak itm..ermm..bkn akak kot....ishape .a diorg ni..bg trademark cmtu lak ek..hahahaa...
tp ade gak bdk itm yg baik2 dan jurus2..

mommy otai said...

>k.sasha..hehe oo keje sini ke..dept mane ek..nape dh pndah sane lak..meh la keje sini balik..
leh mkn kopok lekor skmo2..
leh g psr malam...
kak sana tk tenang ke..

mommy otai said...

>rashid..eh ehh..sape lak kantoi ni.kite tk pernah wt keje tu tauu..kite bdk baik..kua g mkn kfc je tau..hahaha..tk berkenan dgn laki time itm tu..muahahahaaaa

diyana@baby said...

waaa...nok jerit tgk!!byk kenangan weh...rindu plok ingt skali..situ la sy jupo jodoh..hahaha...smp jadi laki loni!!keno g skali ni..leh check in umoh awok dih..hehehe..

beannydbunny said...

hehe.. siyes windu2an kat UiTM..
tigt time duk blik Perhentian B #002..dari pt 1 smpai part 4.. then balik practical sempat lepak gak bilik tu lagi before p naik tingkat 1.. huhu.. windu kat bilik TV yg menjadi mangsa "sorok remote"..
haha.. block tu la yg bnyak smpan kisah suka duka time jadik student dulu..
hehehe....

K'yan... kisah MC sentiasa menjadi kenangan.. haha kantoi photostat MC.. :D

Pak Chu Car (Apih) said...

huhu rindu seh uitm dungun... the best...

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL