"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Monday, April 6, 2009

TRIP TO KEPALA BATAS

Memandangkan BIL n SIL sekolah..so,kitorang decide balik ke kedah petang2 skit..dalam kul 3pm kitorg bertolak...
before balik tu,aku dgn cha g lepak rmh tok ma dulu(my mom)..
ape lagi cha ni..main2 dgn kucing tok ma laa keje die..
duk gosok2 kucing tu..
tiba2 cha tergaru2 muka die..mata pon merah2 tetibe je..
mata tk leh nk bukak dh bengkak2..
dah 2kali jadi cmni kalo cha main dgn kucing..sure tmpt yg die pegang dgn tangan bekas pegang kucing tu naik bintat2..
memula aku igtkan sesaje laa naik bintat2 ni..
tp dh 2nd time ni..aku baru tau rupe2nye cha alah dgn kucing..adehh...



sapu2 myk gamat je dlm setengah jam terus ilang..
pic ni time kat dlm kete tgh gerak ke Kedah...
kesian die..habes je ilang sume bintat2 tu cha kembali cergas..
tk tdo smpai ke Kedah..

ni kat Perhentian Perah...kitorg stop nk dinner..sume dh lapar..


then sambung balik perjalanan ke Kepala Batas..tk jauh dah ni..
kul 10.30pm selamat smpai kat rmh nenek cha
*nenek tuk panggilan moyang tuk org utara...

4 comments:

nuryah said...

lar...siannyo muko cha...pahni jgn main kucing lg deh...tgg besar2 sket

mommy otai said...

>nuryah..dio tk berapo berani doh..
tp aku yg gatal suh dio g try lagi..
sbb nk pstikan btul ko dok dio alah dgn kucen..muahahhaaa...

eriey said...

tu laa..siannyer..abes butir2 muka..seb baik ilang sapu obat..

mommy otai said...

>eriy..deba jgk tkut tk ile eriy weh..tp dh tau ubt dio myk gamat jah..tk la deba sgt..hehe..

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL