"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Monday, April 6, 2009

JUMAAT DI KEDAH

Pepagi jumaat kitorg ke pasar tani kat Bukit Pinang(kalo tk silap la)..
sesaje temankan Lang(panggilan tuk makcik)..nk beli lauk pauk..
sekali dgn FIL dan Mr.Hubby..igtkan nk la cari2 blouse ke hape..
tapi satu pon tk berkenan..


baju kurung siap ni rege RM30 je..murah kan..kira kain ok laa..
dari duk beli kain pasang nk upah jahit lagi..ishh..

aku round jgk smpai separuh jalan je..tp pns sgt..tk tahan..lastly,tgu je diorg siap borong kat tmpt parking kete..hehe..
cuma yg kitorg terkjut harga ikan kat sana murah laa..1kg dlm rm3 or rm4 je..
murah gile la tuk kitorg org pantai timur..



dah petang2 tu..lepas jamu selera lunch..sume dh tdo2 kat rmh tok wan..
aku je tkleh sbb cam boring gile..hujan lebat gile..siap kilat petir..
dlm kul 4.30pm aku ajak daddy kuar jenjalan kat mane2 laa...
terus sesiap nk kua..hujan pon berenti..best best..
port wajib kitorg g round kat area Tanah Merah..takde ape pon kat situ..
tapi sesaje je round..lepak kat Yawata..kasi mek cha main kuda siap ada lagu
lompat si katak lompat..hehe


dah habes pusing satu round..MIL dgn FIL dh siap tgu tepi jalan kat rmh tok wan nk
ajk pergi Pekan Rabu..(aku yg beriya nk g,sbb tk pernah smpai lagi)
Lang dh siap pesan,baju dgn tudung2 memang mahal kat Pekan Rabu tu..
tp dh pergi hari jumaat..tkde la byk pon kedai yg bukak..
ok la setakat nk window2 n jamu mata..




nak ke seberang Pekan Rabu kene ikut jejantas..sbb park kete sebelah sini..
aku beli tudung lilit selai..dodol,kismis,colek buah mak bee,kue2 mcm2 lagi laa..





cha sebok nak main turun naik tangga..tensen tul..
nasib Ateh die ada melayan..leh la aku relak2..







betul2 trun dari jejantas tu byk tul org jual buah pelam..hehe..
yg tensennye,time try buah tu makcik jual ni kasi rase isi yg manis..
die jual 4kg RM10 je..memang kitorg igt murah laa sbb buah manis..
cam buah emas hitam je kan..
sekali kopek sume buah tu masam..
yg memang kalo dh msk pon takkan manis pye..
hmpeh je kene tipu dek penjual tu..geram n tensen tau..






aku abadikan gmbar dgn Mr.Hubby..nampak kan belakang tu bangunan Pekan Rabu..
bukti aku dh smpai jgk kat Pekan Rabu..hahaa..
ye la 1st time smpai sini..



lupa nk posing time shopping tu..hehe..sbb tgh bz plih2 kerepek kpl terbang tu..my fave..
so amik je la gmbo bangunan Pekan Rabu leh wt kenangan..





nape tk pecaye..zoom in skit lagi..heehe..
ignore je la muke aku tkde lipstik oke...
dah merah padam kepanasan..


MIL yg borong buah pelam tu byk gak..
then,kitorg gerak ke rmh sedara mara belah FIL..
yg best rmh2 diorg satu tmpt keliling tu..dpn belakang kiri kanan..
sng tk pyh nk pegi tmpt lain..kuar je rmh pakcik ni..msuk rmh pkcik ni..hehe..best jgk..




sempat jgk snap gmbo pelangi time kat rmh sedara mara tu..hari baru lps hujan..
area rmh diorg betul2 dpn highway keluar kat kepala batas...
tp tkleh lawan pics kat blog mu eriy..lagi clear gmbo pelangi tu...
yg lawaknye time aku tnjuk kat cha pelangi tu...
cha tgk la pelangi tu..cntik tak..
rainbow ke momy?
ehh yg mcm eskrem rainbow paddle pop tu ke mommy?
sama ke mommy?
yg cha mkn tu ke mommy?
(adoii leh lak die tye eskrem)

sambil2 borak dgn diorg,minum2 kopi cecah biskut kering...
diorg suh g amik buah pelam belakang rmh diorg je..
leh la wt kerabu mangga...







dh senja kitorg beransur balik rmh tok wan..
esok dh nk balik..kejap je dtg kedah..nk wt cmne dtg time weekend,BIL n SIL sekolah hari ahad..
nak tak nak esok kena jgk balik Trg...








8 comments:

Azita said...

salam fara. dah cantik pekan rabu tu ya. zaman kak ita duk aloq staq dulu (praktikal masa uitm - dulu2 itm), slalu gak gi pekan rabu tu. mcm2 ada..beli utk bwk balik kg.

eriey said...

aku sggah dh pekan rabu nih..masa aku g amik adik aku kt matrik k.nerang ri2,laparr..mkn nasi hehee...

kakchik said...

Jauh perjalanan luas pemandangan. Seronok ya balik melawat keluarga dan dapat gi jalan2. Farah ambik gambar, kakchik pula yg dapat tengok, dapat tumpang kenal tempat orang. Seronok.

mommy otai said...

>k.ita..farah pon 1st time jejak kat situ..dh 5,6kali cmtu balik kedah..dh mkin maju kot ekk kak...

mommy otai said...

>eriy..SIL aku pon kat K.nerang gk ritu..tp cam mls je nk jenjalan..tk tau tmpt la kedah..
tp ok laa..nnt lenkali g langkawi la plop..mtk2 best lagi ek....
make jgn tk make..wakakaa

mommy otai said...

>kchik..btul3(kata cha)
itu sbb farah amik gmbar..sbb tau msti ade yg nk tgk kan..esp k.chik yg suke sgt komen kat gmbar2 farah..tq k.chik..hehee...
nnt ade lagi n3 lain..cuma tmpt tu bese2 je la k.chik

a m l y n y x said...

Kak, pekan rabu x jauh dh rmh my in-law. x kimslm ko aritu?? hahahha. same lah, park seberang jln kena naik jejantas, maleh sgguh nk ukah tanggo!

p/s colek buah mak bee my mama's faveret. siap kirim sokmo klu i blk a.staq.

mommy otai said...

>amlynyx tu laa..kak pon meme suko..byk jgk borong mace2 kue mueh..hehe..oyk doh ko MIL awk..menantu kesayange kim sale..muahahhaaa...dio kim sale balik doh tu..

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL