"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Friday, February 27, 2009

MAKAN AJE KEJE

Semalam aku tdo rmh kwn lagi kat dungun...sebab daddy OST ke KL...
sampai dh lewat malam..aku dijamu dgn SOLOK..
tp tak tau la org lain panggil ape makanan ni..
biasa org wt guna lada yg color ijau tu kan..
tp disebabkan mama kwn aku tk dpt jumpe dgn lada ijau tu..
die guna je ikan kecik2 ni..selar kalo tak silap..
isi kat dalam tu ikan tenggiri..
cute je kan..sedap!!!!
err..resepi tk amik lak..kalo sesapa berminat nnt aku try tye2 mama kawan aku tu...

masa dihabiskan kat club golf tu je laa...
layan chacha yg boring...
tp gambar kat bawah ni tkde kene mengena oke..
sila abaikan muka aku yg pucat itu...huhu...


aha.....hari ni..aku masak sardin bersama telur dadar tuk daddy..
sonot gak lama tk mkn sardin ni haa...
peberet En.Daddy...




biasa aku suke letak dgn bawang merah ditumbuk lumat dgn cili padi...
tumis dan cmpur dgn cili kering 2sudu..baru cmpur dgn sardin ni..
letak jus asam jawa sket..baru best!
nk sedap campak timun batang..potong tebal2 dalam sardin ni..yummy!!!
cuma rmh aku kehabisan stok ulam dan sayur mayur...
so..simple2 udah la yek!









12 comments:

ryani said...

x penah lak tgk solok cenggini..tp nmpk mcm besh aje..kalo mkn dgn nasik kerabu lagi mabelessss!!

cik_ixora said...

uwaaaa kecur nya tgk sardin tuh! huhuh..sejak peknen ni, sy suko sgt mkn sardin :D

eRiNsZ said...

huh lamer tak makan solok lada (pebret)

tp solok ikan tu cam plik sangat la cik farah..

KakChik said...

cutenya solok lada.

lauk sardin pun walau simple tapi kena cara masaknya memang sedap. nampak yg farah masak tu sedap... kakchik kalau masak tumis sardin pun kembarkan dn telur dadar, sedapkan tambah ulam timun.

ela said...

ye r farah, ela pong panggil solok gok..makang ngan nansi kerabu beh

Isyrak said...

menguji kesabaranku..
nak makan semua nih..
semua peberet izza ni..

mommy otai said...

>ryanii..saye pon tk pernah tgk jgk solok cenggini..tp kreatif kan..asal sdp cmne rupa leh je kan

mommy otai said...

>cik ixora..psttt..org peknen jgn mkn sgt yg dlm tin2 tau..hehee...
msti tkleh kan..hahaa

mommy otai said...

>erinsz...pelik ekk..tp mkn sama aje rase die..hehee
tu kes tk de lada ijau la jadi cmtu erin..

mommy otai said...

>ela...ye ar mkn dgn nasi kabu kan..bila ela nk wt nasi kabu ni..hehee

mommy otai said...

>k.chik<
farah pon cmtu gak...
kalo sardin msti match dgn dadar kan..tp farah suke letak timun dlm sardin..best tau k.chikk...
nnt kite jumpe leh la jamu sardin tuk k.chik..kehkehhh

mommy otai said...

>iza<
iza lagi best..suh je mok iza msak...yummyyy

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL