"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Saturday, February 7, 2009

PUSING-PUSING JENJALAN

Disatu petang..duk sebok tgk blog org lain sbb teringin nk try wt nasi tomato..
cam best la dan dah lama nk try tp tk wt2 jgk..hehe
perut memulas dr mlm td..
tetiba daddy msg gtau nk ajk g kuantan..jenjalan smbil2 die ada keje n nk usha2..
ape lagi..ehh tetibe perut aku ilang lak sakitnye..
btul2 terapi ekkk...bagus jgk ubatnyee..

opsss..posing dgn jubah baru aiii...hihihiii...
korang jgn tak tau..mommy dgn cha paling awl siap kalo nk g jenjalan..
geram je duk nunggu daddy yg lmbt n suke makeup..(ampun daddy!)

tempat 1st pegi kat kiosk area dpn Mega Mall n belakang Kuantan Medical Centre..
sbb nk usha2 laptop..tkde la nk beli..tp usha2 nk bndingkan harga..
uihhh..nampak lak gmbo aku dlm lappy tuh..


aku kenan yg cute kecik molek itu..
acer rasenye..rege RM1599...
tp tkleh la nk install yg berat2..kalo tuk ym dgn blog oke laa..



habes tu g pusing Kuantan Parade..
masuk toyr's rasenye..
daddy jgk yg lebih2 duk nengok kete2 mini itu..
cha cam bese la duk wt aksi2 melampau cuba kembangkan gaun die..
ala2 barbie katenye..huhhh



sebenonye dtg Kuantan Parade juz nk update hp daddy..
masukkan GPS pye sys...
senang nk g memane..hp dah ada GPS..kalo gune GPRS kene charge..so lebih baik donload je laa..rm80 je..kalo nk p beli GPS bnda alah tu mau dkt rm800 jgk..
kiranya amik langkah berjimat jgk laa..hehe...



cha dah bosan nunggu..


nak naik tak sampai..


lepas siap dalam kul 7pm kot..kami ke restoran favourite..
SARA THAI KITCHEN
kali ni sempat snap pic kat dpn kedai ni..
sebab cam cantek je...
huhhh..kalo dh suke,gmbo kedai pon cantik ajo!
(pssttt...nk kasi ela jeles lagi ni!aii tlg makan kan tuk U ye Elaa!!!)
kalo tye cha nk mkn kat mana pon..sure die ckp..
sara thai laa...
tkde dah nk sebut kfc ke..(cam tau2 je boicott ekk)


KERABU SOTONG


NASI GORENG BERLADA UDANG



SOTONG CELUP TEPUNG


menu ni tuk cha mommy..dpt mkn ni dgn nasi putih pon die dh ok sgt..tk suke kuah2 sgt.
rase cam goreng tempura tu kot..krup krap sgt2..
daddy order nasi goreng paprik campur..
tapi cam tk best sbb color die puteh2 cmtu je..tkde merah2 cam bese..
agaknye memang org Thai pye resepi nasi paprik cmtu kot..ntah laa..
Lepas kenyang2 tu..kami beredar..nk balik dah..singgah solat kat Kemaman..
Tapi kan..sguh pelik..
sampai aje rumah..perut aku tetibe aje sakit balik..
Daddy ckp..
"awak amik la kete tu g kuantan balik,ilang la skit perut"
hahahahahhaa...sungguh lawak!...
tp tak tipu..memang memulas2 balik cam b4 g ke kuantan..adoiiyaiii...













2 comments:

Rashid said...

oooo terapi stye terbaru pula ya. Dapat je jejalan & window shopping abis semua sakit pening.. ilang dalam masa 5 saat je. hehe.

Dik farah, cantik laptop tu. Cepat!!! minta hubby beli..

KakChik said...

wah... dah pakai jubah baru nampaknya. Memang cantik... tapi ngape nampak macam farah malu-malu je nak bergambar, terkepit kat pintu tu hehehe.

kakchik masih dok korek idea nak siapkan set polyvore utk farah ni.

sehari dua ni otak jadi tepu sikit.

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL