"Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berikanlah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

guestbook

Saturday, November 15, 2008

PISANGKU KENA CURIK!!!

breakfast yg very2 da fast..n simple..pepagi rebus tlur 3bijik...taruk kicap dan white pepper..share dgn my dotter laa...tkkan la aku lenjan sesorang plop..hikhikk...pstu kepit dgn roti tlur tu..sdp jgk..sdp la sbb dh mls nk msk..tgu la lunch skit nnt...i will..tgh pikio menu hari ini..




haa...ni baru btul aku nk story mory satu cite nih...semalam daddy meracun rumput keliling rmh..yg dh pnjg bebenau...ada la takat lutut..mana tk nye,kalo dh hujan je tiap hari..makin galak la rumput2 itu naik dan naik..sbur semakin subur..
aku pon jenjalan la keliling rmh..nk g jengok buah pisang yg ada 2tandan kat belakang rumah ni..igt nk tongkat la pokoknya..sbb cam dah senget semacamm..buah byk gile tuu..pisang berangan..aku pegi je kat pokok tu..aikkk..smbil garu kepala..mane pergi buah2 pisang aku ni..licin je...
mommy: cuba awk tgk pisang kite kene curik la awk...
daddy :(smbil meracun rumput)pandai2 je awk ni tuduh2 org..tk baik la kate gitu...
mommy: laa...cuba la tgk bebetul..licin semacam je bekas potong pisau ni..sharp gile..
daddy : (baru terhegeh nk tgk)ha'ah la..btul la kene curikk...ish sape pye keje la ni..dosa laa...
aku terus msuk dlm rmh..sakit hati gegile rasanye...betul la tkde rezeki..tp leh bayang tk..buah pisang pon kene curikk...bkn main aku dh kira2 nk bagi2 kat jiran2 taman ni..tup2 dh ilang 2tandan pisang tu..jht la diorg ni..( tk mention sesape tau)...

korang tgk la dua2 pokok pisang ni..kan ke bekas di potong kan..memang confirm bukan jatuh ke ape ke kan..biarpun aku tk tgk..tp tuhan maha mengetahui..ku sedekahkan saja pada sesapa yg kebulur tk mkn nasi tuh...dosa dgn tuhan tanggung sendirik...ameenn...


6 comments:

eriy said...

kena curik jgk pisang..isk isk.mkn pisang curik haarraammm...erm xpe,lenkali keno tgk tetiap pg ler gamoknyer farah..

Tirana said...

Haiiyaaa..pisang pun kena curik ke? Diorang nak buat ape dengan pisang tu? nak makan? nak jual? apa2 pun sumbernya tetap haram sebab hasil dari curian kan?

mommy otai said...

yup..pape hal memg haram..fara dh niat sadaqah..yg lain dosa dgn tuhan kan k.tirana

rauhunt said...

atar sini la sikit pisang tu ..lama doh tok makan goreng pisang (ke pisang goreng?)

biskutliat said...

fara makan pisang gok ke :p

mommy otai said...

rauhant...pisang goreng la kan..object kat dpn kan..
taro...i like banana..wallahh..yummy

 
Share

Mommy Otai | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL